Live på Leikarvollen Scene:

Ingebjørg Bratland og medmusikere Øyvind Blomstrøm og Chris Holm.
Ingebjørg Bratland og medmusikere Øyvind Blomstrøm og Chris Holm.

Ingebjørg Bratland leverte fra øverste hylle

Publisert Sist oppdatert

Ingebjørg Bratland er kjent for sin enestående sangstemme, sin eminente sangteknikk og evnen til å formidle sangenes budskap. Med seg i kveld hadde hun Øyvind Blomstrøm fra Halsa og Chris Holm fra Bergen. De som var så heldige å få billett på hennes konsert i Bøfjorden på lørdag fikk full valuta for pengene.

Karstein Mauset med gitaren
Karstein Mauset

Som oppvarmingsmusikere fikk vi først høre Karstein Mauset fremføre sin fine og vare komposisjon av Hans Hyldbakk sitt dikt «Trollheim». Flott fremført av Karstein som i sitt neste innslag fikk besøk av Lisa Botterli Flostrand, som var med på å fremføre «Med di hand i mi». Nok en hit fra Perikom som Karstein og Lisa tolker ypperlig for oss.

Og som ikke det var nok så fikk vi sannelig høre Emma Wik, fra Trondheim, også kjent fra «The Voice». Emma er kjent for å skape sitt eget spesielle lydbilde, men har også en enorm tekst og formidlingsevne, noe vi fikk høre til fulle lørdag kveld. Med seg i kveld hadde Emma med seg Jakob Rundmo Petersen på tangenter. Emma tolket først Bertine Zetlitz emosjonelle sang «På kanten» for så å tolke Erik Bys «Vår beste dag». Topp underholdning dette også ja.

Karstein Mauset og Lisa Botterli Flostad
Karstein Mauset og Lisa Botterli Flostad
Emma Wik og Jakob Rundmo Petersen
Emma Wik og Jakob Rundmo Petersen

Fortjent applaus

Ingebjørg Bratland entret så scenen til stor begeistring fra salen og sang først sin sang «Hysj, hysj, hysj» med fin formidling av en fin tekst. Fortjent applaus. Espen Linds «Ingen som du» og Sarah McLachlans eventyrlige «Vintersong» er de neste innslagene. Ingebjørg forteller med glimt i øyet at etter en sminketabbe før konserten så ligger en liten hvit klut for å tørke tårer med, og blir det for ille underveis i konserten så må hun frem med sine «Stevie Wonder»-solbriller, men det er altså ikke slik at hun griner av sine egne fremføringer. Det kunne hun for så vidt ha gjort. Så får vi høre en av kveldens vakreste sanger «På avstand».

«På avstand er me likemenn

Og ingen grenser merkt

Ikkje våpen ei sult ei heller krig

Og ingen barn som lir»

Ingebjørg forteller at hun er den eldste i en ungeflokk på 5. I mai er det mange røde dager, med flagg og feiring av ymse dager, og i en slik feiring hadde hun ansvaret for å kle på sin 5-årige bror finstasen sin. For å være på den sikre side spør hun gutten hva han synes er den fineste stasen, og da sier 5-åringen; «Eg synast no at gummistøvlar på tissen, er den finaste stasen eg veit om». Ekstraapplaus fra salen.

Så kommer en nydelig folkemelodi etter «Vi har ei tulle med øyne blå», omskrevet av Jørund Telnes fra Seljord, som Ingebjørg og Odd Nordstoga har arrangert. Etter det får vi høre «Eg ventar på din kjærlighet» skrevet av Espen Lind. Dette var etter min mening kveldens vakreste sang av Ingebjørg. «Taushet tar liv» er neste sang. Teksten er hentet fra Ingebjørgs nytolkning av Susanne Vegas store hit «Luka» fra 1987, som setter søkelyset på vold i nære relasjoner.

«Eg er visst uforsiktig

Ingebjørg Bratland på Bøfjorden scene
Ingebjørg Batland

Ramler ofte, går meg vill

Kanskje berre er eg klumsen

Prøvar ikkje gjer meg til

Han Børre slår til tårer fell

Så går han ut og det er kveld».

Vi får så «Oslonatta» og deretter «Annes bånsull», nok en sang av Ingebjørg og Odd Nordstoga. Den neste sangen er Kristian Kristensens «Gressholmen» fra årets «Hver gang vi møtes». En nydelig melodi som blir fremført med bravur av Ingebjørg, og for en fin tekst.

Tidlig på søndag utav vårt lille hus

Drar vi til steder der vi går en tur

Der ser vi havet hviler mot fjellan

Under en hylle der sola bor

Vi står ved brua bygga på sand og stein

Over til holmen dit vi skal nå

Tangen som flyter på havflatens skulleglans

Saltvind som blåser der vi skal gå

Her er det stille her treng vi ingen ord

Vi lar bølgan snakke for oss

Her kan vi leke her kan vi glemme

Her kan du være når vi må dra

Til avslutning får vi så «Fordi eg elskar deg». Igjen nydelig fremført av Ingebjørg, og når man så fikk ekstranummeret «Over sundet» etter fortjent stående applaus, så gikk de fleste av oss på lette steg ut i den fine vårkvelden i Bøfjorden med fornemmelsen av en strålende fin konsert.B

Tusen takk Ingebjørg og medmusikere for en fin musikkopplevelse!

Powered by Labrador CMS