Lea Stavik Heggset, Eirin Aasgård, Marianne Svendsen Fiske, Ane Dahl Andreassen, Selma Stavik Heggset og Maja Mogstad.

Sterk kjøring av Surnadal IL Alpin på Oppdal

Oppdal Alpin arrangerte Sesongstarten i Stølen 22. og 23. januar. Til sammen 15 utøvere fra Surnadal IL Alpin deltok i aldersklassene U8, U10, U12, U14 og U16 denne helga.

Løperne kjente nok på spenningen før de satte utfor de bratte løypene. Det var i alle fall maksimal innsats og fullt fokus fra start til mål. Mange suste ned til meget gode plasseringer og flere havnet på pallen. Maja Mogstad (U16) og Selma Stavik Heggset (U14) klinket til og vant sine klasser i storslalåm. Even Rodal Haugen kjørte også lynraskt og kapret seieren i slalåm for gutter U12.

Alpinistene møtte sterk konkurranse fra deltakerne fra både Oppdal Alpin Klubb, Freidig SPK, Lierne IL, Inderøy IL, Lillehammer Skiklubb, Stjørdals-Blink IL, Molde og Omegn IF og Steinkjer Skiklubb.

Renn for U14 og eldre på lørdag

Lørdag var det slalåm og storslalåm for aldersklassene U14 og eldre. Surnadalingene kjørte fort og flere sikret seg gode plasseringer.

Storslalåm

Jenter U14: Selma Stavik Heggset 1. plass. Eirin Aasgård 4. plass. Marianne Svendsen Fiske kjørte ut i første omgang, men hadde en rask andre omgang.

Jenter U16: Maja Mogstad 1. plass. Ane Dahl Andreassen 11. plass.

Gutter U16: Jarand Husby Haugen. 3. plass. Håkon Hoem 4. pass. Iver Kalstø Grimsmo 7. plass.

Selma Stavik Heggset.
Premieutdeling i storslalåm for J14. Selma Stavik Heggset 1. plass. Eirin Aasgård 4. plass.
Premieutdeling i storslalåm for J16. Maya Mogstad tok seieren i klassen.

Slalåm

Jenter U14: Selma Stavik Heggset 2. plass. Marianne Svendsen Fiske 3. plass. Eirin Aasgård var uheldig i sin første omgang, men kjørte en meget bra andre omgang.

Jenter U16: Maja Mogstad 2. plass. Ane Dahl Andreassen 8. plass.

Gutter U16: Jarand Husby Haugen 3. plass. Håkon Hoem 4. plass.

Selma Stavik Heggset, Marianne Svendsen Fiske og Eirin Aasgård.
Premieutdeling i slalåm for J14. Matilde Brattbakk, Oppdal tok seieren. Selma Stavik Heggset 2. plass og Marianne Svendsen Fiske 3. plass.
Premieutdeling i slalåm for G16. Jarand Husby Haugen nr. 3 og Håkon Hoem nr. 4.

Søndag

Søndag var det duket for storslalåm for U12 og yngre og slalåm for U12. Mye sterk kjøring også denne renndagen.

Storslalåm U12 og yngre

Super innsats av de yngste jentene i U8 og U10. Løperne i disse klassene kjører på tid, men de blir ikke rangert. Olise Aarnes Øverland (5) debuterte på borterenn denne helga, og kunne melde at det var - Kjempegøyitt! Malin Hoem i Jenter 10 suste nedover løypa i stor fart. - Pokalen var kjempefin, kunne de fartsglade jentene melde etter premieutdelingen.

Det deltok fire gutter fra Surnadal i klassen gutter U12. Even Rodal Hugen ble nummer 4, Håkon Mogstad nummer 5, Sivert Øverland nummer 7 og Aksel Kalstø Grimsmo nummer 11, av de 22 som deltok.

I klassen jenter U12 kjørte Eirin Svendsen Fiske ned til en fin 10. plass.

Olise Aarnes Øverland.
Malin Hoem U10.
Eirin Svendsen Fiske U12
Håkon Mogstad ut fra start i prøveomgangen.
Aksel Kalstø Grimsmo U12.
Sivert Øverland U12.
Even Rodal Haugen U12.
Olise Aarnes Øverland. Stor stas med pokal.

Slalåm U12

I slalåmrennet sikret Even Rodal Hugen 1. plassen mens Sivert Øverland kom på 3. plass.

Håkon Mogstad og Aksel Kalstø kjørte ut i første omgang. Med de var begge raske i andreomgangen.

Det ble fine dager på Oppdal for alpinistene og mange blanke pokaler som ble med hjem til Surnadal. Med stor fart og små marginer ble det veldig spennende for både publikum og deltakere. Det var til tider frisk vind, men sola glimtet også til. Alt i alt ei super alpinhelg.

Link til resultater på Oppdal IL Alpint sin hjemmeside.

Gutter U12. Even Rodal Haugen, Sivert Øverland, Aksel Kalstø Grimsmo og Håkon Mogstad.

Bjorlirennene

Ei flott helg for Surnadal IL- Alpin ble det også på Bjorli 7.-8. januar. 13 utøvere fra klubben deltok på Bjorlirennene arrangert av Rauma Alpin. Dette var det første rennet for alpinistene denne sesongen. Med sol og -14 var det flotte forhold. Det var mye rask kjøring og mange gode plasseringer. Flere havnet på pallen i sin klasse.