Rektor Mette Skjølsvold Aasen og inspektør Sondre Løfald Bjørnstad ønsker velkommen til skolestart.

– Alt er klart!

Publisert

Det er dagen før dagen på Rindal skole. Skolen yrer allerede av liv, der spente og glade voksenpersoner gjør siste forberedelser for dem som enten kommer tilbake for et nytt skoleår eller for dem som har sin aller første skoledag torsdag 18. august. Rektor Mette Skjølsvold Aasen og inspektør Sondre Løfald Bjørnstad gleder seg til å ønske velkommen til et nytt skoleår i Rindal.

– Nå har vi hatt tre kursdager på egen skole, med litt felles opplegg og noen impulser utenfra. Vi har hatt ganske god tid til å arbeide i team for å være best mulig rigget for skolestart, forteller rektor Aasen.

Trollheimsportens utsendte, som for anledningen satte sine første steg på skolegrunn i Rindal kommune, hadde gjort avtale med rektor om å treffes. Samme utsendte gikk naturligvis inn feil inngang, men var heldig og fikk fotfølge inspektør Bjørnstad gjennom skolen på vei til rektor.

Gjennom skolegangene var det masse folk i full vigør for å legge siste krone på det årlige verket som er skolestart.
– Nå skal vi bare gjøre klar klasserommene så alt er i orden til skolestart, sier Bjørnstad.

Med forberedelse av klasserommene, mottak av mat og drikke, utskrift av nødvendig papir og alt annet som må være klart til neste morgen var det nesten vanskelig å finne en stille bord for en kort kommentar til Trollheimsporten.

– Timeplana er klar og personell er på plass, så vi skal være i rute, smiler rektor.

– Og så må det sies at det blir godt å starte opp uten koronarestriksjoner denne gangen, skyter inspektøren inn. Så nå gleder vi oss bare til å ta imot elevene. Vi føler oss godt forberedt; alt er klart!

Nye fjes

Rektor Aasen har to nye fjes i lærerstaben foran årets skolestart. Det er Kristin Aasgård Langli og Mali Løset. Kristin kommer til Rindalsskolen etter åtte år som lærer ved nåværende SUBUS i Surnadal, og er fast ansatt. Mali har tilbrakt de siste tre årene ved Rindal barnehage. Hun tar på et årsvikariat i første omgang.

– Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med skolen og elevene i Rindal siden jeg jo bor her. Det skal bli artig å se hvem disse barna jeg ellers treffer på butikken og på arrangementer egentlig er, smiler Kristin som skal jobbe med mellomtrinnet.

Mali Løset og Kristin Aasgård Langli er årets nytilskudd på lærersiden.

Mali skal på sin side jobbe med alle trinn.
– Jeg gleder meg til å bli kjent og bygge relasjonene med alle ungene.

Værmeldingen for denne torsdagen bryter med alle konvensjoner for sommeren 2022, og alle voksne ved skolen gleder seg, så nå ligger alt til rette for en strålende skolestart.

– Det er nå artigere med finvær, sier inspektør Bjørnstad. I hvert fall for førsteklassingene gjør det nok noe med hvordan de husker dagen.

Førsteklassingene kan vente seg en del sosiale aktiviteter den første tiden ifølge Bjørnstad. Og til slutt kan det jo nevnes at allerede neste uke blir det den myteomspunne Stjerneorienteringsdagen.

Powered by Labrador CMS