Rindal sanitetsforening markerte Kløverstafetten

Norske kvinners sanitetsforening feirer 125-årsjubileum i år, og dette markeres blant annet med Kløverstafetten, der stafettpinnen fraktes fra sør til nord i landet gjennom jubileumsåret. Rindal sanitetsforening overtok Kløverstafett-pinnen fra Surnadal sanitetsforening torsdag kveld. Fredag formiddag holdt de en liten markering med kaffe og kake på museumstunet.

Publisert Sist oppdatert

Leder i Rindal sanitetsforening Solveig Fosseide fortalte litt om sanitetsforeninga sin historie gjennom 125 år til de frammøtte. Norske kvinners sanitetsforening (NKS) har jobbet med utdanning av helsepersonell og oppretting av mange helsetilbud, som Staten senere har tatt over drifta av. I Rindal oppretta den lokale sanitetsforeninga i sin tid helsestasjon, i samarbeid med lege Gløer Halvorsen.

De siste åra har NKS blant annet arbeidet mye med rusomsorg, både for rusmisbrukere og pårørende. Det har også vært jobbet mye med tiltak for minoritetskvinner, særlig på større steder.

NKS har også inngått et samarbeid med Orkla om poser med matvarer og hygieneartikler til folk som trenger det.

For tiden stiller medlemmer i Rindal sanitetsforening opp med gratis hjelp i organiseringen av koronavaksinering i Rindal.

Sanitetsforeninga får ikke statsstøtte, siden det er en kvinneorganisasjon, så alle midler kommer fra frivillig arbeid, påpekte Solveig Fosseide.

Kløverstafetten er et lavterskeltilbud for alle lokalforeninger. Stafetten startet i Halden i mars, og skal ende på landsmøtet i Tromsø i september. Det er stort engasjementet blant lokalforeningene.

Fra Rindal går stafettpinnen videre til Løkken sanitetsforening.

Ordfører Vibeke Langli deltok på markeringen. Hun takket sanitetsforeninga spesielt for engasjementet med Kløverturer, som inkluderer alle, kvinner og menn, unge og gamle. Kløverturer er både et trimtilbud og et sosialt tilbud, og har vært et kjærkomment tilbud til mange, særlig i koronatida. I Rindal er det mange som er med på Kløverturene.

Knut Arne Fiske Pedersen spilte vakkert på flygelhorn.
Knut Arne Fiske Pedersen spilte vakkert på flygelhorn.
Ordfører Vibeke Langli, og lokallagsleder Solveig Fosseide med Kløverstafett-pinnen.
Ordfører Vibeke Langli, og lokallagsleder Solveig Fosseide med Kløverstafett-pinnen.
Det ble servert kaffe og Kløverstafett-kake.
Det ble servert kaffe og Kløverstafett-kake.
Powered by Labrador CMS