Elevene i 3. klasse med lærer Gro Løfaldli.

Åpen dag med variert program

Rindal pensjonistlag hadde møte i Attanova den 4. november. Magne Lillegård holdt et interessant kåseri om Kings Bay-ulykken som skjedde den 5. november 1962.

Magne Lillegård kåserte om Kings Bay-ulykken.

Kings Bay ligger i Ny Ålesund på Svalbard. Onkel til Magne, Even Tiset, skulle egentlig ha vært nede i gruva, men han var satt til å reparere eller stramme et transportband før han gikk ned. Alle som var på arbeid nede i gruva, i alt 21 menn, omkom. I årene før hadde det vært mange ulykker i Kings Bay-gruva. Denne ulykken fikk store konsekvenser, ikke bare for de etterlatte. Årsaken til ulykken ble fastsatt til «manglende oppfølging av sikkerheten», og regjeringen ble gjort ansvarlig. Dette førte til at regjeringen Gerhardsen måtte gå av året etter, og regjeringen Lyng overtok i en kort periode. Kings Bay ble stengt for alltid ikke lenge etter ulykken.

Regjeringen Gerhardsen måtte gå og ny regjering Lyng kom.

Programmet i Rindalshuset fortsatte med servering og loddsalg.

Her trakteres gitar og zylofon til sangen.

Så kom 3. klasse ved Rindal skole med lærerne Gro Løfaldli og Eli Svanem. Elevene gikk på scenen og sang og danset. De startet med Hei på deg og fortsatte med What shall we do with a drunken sailor. De trakterte både gitar og zylofon. Så ble det dans, både BlimE og pianodansen. Etter Stopp, ikke mobb framførte de Nå må du og jeg si ha det bra. Innsatsen var upåklagelig. Pensjonistene klappet, og Gro hadde bare godt å si om elevene. De samme barna var på Eldresenteret på Åpen dag for to år siden, men ett er sikkert, og det er at det blir ikke to nye år før de blir invitert på nytt.

Og dansing ble det.
Stopp, ikke mobb!
BlimE
Takk for i dag!

Dette var siste Åpen dag i 2021. Nå ser vi fram til julebord på Bolme pensjonat den 11. desember kl. 13. Invitasjon til julebord blir kunngjort senere.

Powered by Labrador CMS