Fem damer og julepynt
Åshild S. Moen, Kristin Knudsen, Ellen Jorunn Østbø, Ann Brit Sæter og Bjørg Garte skaper skikkelig julestemning på ombruksbua.

Ønsker velkommen til stort utvalg av julepynt på ombruksbua

Publisert

Det er reoler på reoler med fine utstillinger av julepynt på ombruksbua på ReMidt i Surnadal. Her skiftes varene ut kontinuerlig. Folk kommer med varer og folk henter varer. Det er ikke plass til alt som er kommet inn i bua, så det er masse på lageret. Og så fort det blir ledig plass kommer det annen julepynt i hyllene.

Driftig gjeng

Bjørg Garte, Ellen Jorunn Østbø, Ann Brit Sæter, Kristin Knudsen, Åshild S. Moen, Gunn-Torild Viken Kvarstad og Eldrid Nygård er en gjeng som holder ombruksbua ren og pen og ryddig.

Bjørg og Ellen Jorunn var med og startet dette i april 2021. De ordnet i ombruksbua, satte i stand og ryddet opp.

–Det hadde blitt stengt hvis ikke den gangen, forklarer Bjørg.

Siden den gang har noen sluttet og andre kommet til. Nå er de syv stykker som vasker, sorterer og rydder. Det har blitt kjøpt inn bokhyller, og det er utstillinger som viser hvordan man kan bruke det som er der. Hyllene er fulle av varer, satt i system og alt er lett tilgjengelig.

Damene er ofte her, så det er stor sjanse for å møte noen av dem om du kommer innom.

To damer og julepynt
Ellen Jorunn Østbø og Åshild S. Moen setter frem juleservice og glass. Det er skikkelig julestemning på ombruksbua.

Her ser vi dekkede bord, hvor alt som er her kan tas med hjem - fra bord og stoler til pynt og service. Duken ble skiftet ut mens Trollheimsporten var på besøk, da en av kundene ville ha duken som var på bordet.

–Slik er det alltid her. Det byttes ut noe hele tiden, smiler de.

Sosialt og trivelig

Damene sitter og snakker i kaffekroken, eller sosialkroken som den også blir kalt.

–Vi snakker om å kanskje skulle bytte navn til Omsorgsbua, sier de blidt.

Det er ingen tvil om at de liker seg her - med arbeidet, varene, kundene og hverandre.

Det er sosialt og kundene setter seg også ned sammen med damene for en kopp kaffe og en prat om løst og fast.

Mye brukt

Ombruksbua er veldig mye brukt av folk i alle aldre, og ungdommer som skal starte for seg selv kommer ofte innom dit først.

I tillegg til stor kundemasse, er det også stor giverglede. Det kommer stadig inn varer. Folk har gitt og gir masse julepynt. Derfor har de allerede satt ut mye av det.

Her kan du finne både juleduker, julenisser, julekopper, adventsstaker, adventsstjerne og adventskalendere, kakebokser, juleservice, juleglass, pynteputetrekk, julegardiner, julelys og juletrekuler. Det er ikke plass til å ha frem alt samtidig. De fyller etter fra lageret etterhvert som det tømmes inne i bua.

Dette er mer som en overraskelsesbu. Det sirkulerer varer hele tiden, så om du har vært innom en gang, kan det være mye nytt rett etterpå. Ingen vet hva som kommer inn og heller ikke når. Selv om det meste er brukt, er det vel ingen plass det passer bedre å si: Her er det stadig nytt.

To damer og julepynt
Anna Haldis Snekvik og Anne Nes har gått syv år på skolen sammen og har bursdag samme dag. Tirsdag var de to av mange som besøkte ombruksbua bare på tiden Trollheimsporten var innom.
Seks damer rundt et bord
Damene i kaffekroken.Julepynt
Kakebokser
Juleservice
To esker med hvert sitt bilde av glass og karaffel.
Speilkommode med julepynt og vedkurv under.
Julepynt
Julepynt
Julepynt
Powered by Labrador CMS