Skremmende hendelse i Surnadal

Turgåere angrepet av ku - en person lettere skadet

Publisert

Mandag ble politiet i Surnadal varslet om en hendelse der fem turgåere hadde et ublidt møte med ei ku på veg opp til Skeisnebba. Avisa Driva omtalte saken først (pluss-artikkel).

Et turfølge med to kvinner, tre barn og en liten hund var på tur til Skeisnebba, da de møtte to personer med ei ku og en kalv foran seg på vegen. Politibetjent Anders Magne Ormset ved Surnadal politistasjon forteller til Trollheimsporten at kyr oppfatter hunder som rovdyr, og de har som oftest et sterkt morsinstinkt. Denne kua oppfattet nok hunden som en fare, og ville beskytte kalven sin, så den gikk til angrep på hunden. Det førte til at kvinnen som hadde hunden i bånd ble skadet. I følge avisa Driva fikk kvinnen kua over seg, og det tok litt tid før de andre tilstedeværende fikk kontroll på situasjonen. 

Skremmende opplevelse

Kvinnen hadde store smerter etter angrepet, og ble sendt til sykehus for undersøkelse. Heldigvis slapp hun unna med lettere skader, skriver Driva, som har snakket både med den skadde kvinnen og med eieren av kua i etterkant av hendelsen. Hunden ble ikke skadet, og det ble heller ikke kua eller kalven. Men alle de tilstedeværende, inkludert eieren av kua, ble naturligvis skremt av hendelsen, skriver Driva. En slik situasjonen kan i verste fall være livstruende.

Hold hunder på avstand

Storfe er som oftest vant med mennesker, så de er nesten aldri redd folk eller aggressive mot mennesker. Men de kan være aggressive mot hunder, fordi de oppfatter dem som rovdyr. Det anbefales derfor å holde stor avstand til storfe hvis man har med seg hund, og unngå å gå gjennom inngjerdet mark med hund, dersom det kan være kyr der. Storfe er som oftest trygt inngjerdet, men en sjelden gang hender det at man kan treffe på dyr som enten har kommet seg ut av gjerdet på egen hånd, eller som flyttes, som i dette tilfellet. 

Politiet har mottatt varsel om hendelsen. Den er så langt ikke anmeldt, forteller Ormset til Trollheimsporten.

Powered by Labrador CMS