Surdeigsbrød og lokalmat i Bakarhuset
Inger Skjølsvold åpna «Bakarhuset på Romundstad» i november, og har nå åpent hver lørdag. Her kan du komme innom å handle godt, hjemmebakt surdeigsbrød og lokalt pålegg til helgefrokosten.
Bakarhuset var i utgangspunktet tenkt til eget bruk.
– Men interessen og fascinasjonen for surdeig ble så stor at jeg gjerne ville dele gleden av å spise et godt langtidsfermentert surdeigsbrød med flere. Derfor vart det utsalg, sier Inger.
Med godt brød klart, tenkte hun at godt pålegg til er viktig, og dermed ble det bestilt både morr, prim, egg og god drikke fra andre lokalmatprodusenter. Det bugner av både lokalt pålegg og gaveartikler i det fine bakarhuset, så her er det noe for enhver smak.
Inger mener det er viktig å fremme ekte, ren mat og gode råvarer. Da er det artig for henne å kunne tilby ferske egg fra Todalen og eplemost laget på Tingvoll. Kortreist og bærekraftig er stikkord her i huset.
Selvlært i surdeigsbaking
Hun er selvlært i surdeigsbaking, og mye er lært gjennom sosiale medier. Plana videre er å lære mer om surdeigsbaking, og selvfølgelig lage så gode brød så mulig. Så det blir mer testbaking fremover på den ivrige bakeren.
Inger har fått gode tilbakemeldinger på brødene, produktene i gårdsbutikken og lokalene, og synes det er veldig artig at folk kommenterer at de får «godfølelsen» når de kommer innom på handel.
– Det er artig å skape noe nytt og tilføre bygda noe positivt og glede andre med god mat, avslutter Inger.