Statera økonomi AS og Midtnorsk bedriftshelsetjeneste med nytt samarbeid:

Monica Berg fra MBHT, sammen med Jarle Hamnes og Margit Møllenhus fra Statera Økonomi AS

Ønsker å bistå med verdifull støtte til nystiftede foretak

Midtnorsk bedriftshelsetjeneste (MBHT) og Statera økonomi AS har inngått en intensjonsavtale om samarbeid. Hensikten er at nystiftede foretak, der Statera bistår med registrering, raskt skal kunne komme i kontakt med lokalt kompetansemiljø innen HMS.

Publisert Sist oppdatert

Bakgrunnen for samarbeidet er at Statera økonomi AS stadig opplever at nystiftede bedrifter blir utsatt for aggressiv markedsføring fra telefonselgere. Resultatet er for eksempel at firmaet kanskje betaler unødig dyrt for HMS-system, eller kanskje til og med betaler nær tusen kroner for HMS-kort, som bedriften kan bestille selv for hundrelappen.

Regnskapsfører og rådgiver hos Statera, Margit Møllenhus, sier at det er fort gjort å bli lurt.

- Selgerne som ringer er ofte godt opplærte, og de kan opptre hissig i forsøket på å få gjennomført et salg. At nye bedrifter får hjelp med å håndtere dette, vil være avgjørende for bedriften så tidlig i oppstarten, sier hun.

Daglig leder hos Statera, Jarle Hamnes, sier at dette er et problem som kan bli både frustrerende og kostbart for nye bedrifter, og at veiledning på nettopp dette vil komme ikke bare nye bedrifter, men også etablerte bedrifter, til gode.

Helhetlig økonomisk rådgiving og startrådgiving

Samarbeidet mellom de to aktørene vil gi nye og etablerte bedrifter god veiledning og hjelp med tanke på økonomi og startrådgiving. Statera økonomi AS ser det som et viktig ledd i en helhetlig økonomisk rådgiving, at bedriftene stifter langvarig kontakt med lokale kompetansemiljø. Det vil si aktører som kjenner omgivelsene som bedriften arbeider i, og som kan gi langvarig bistand etter hvert som bedriften vokser.

Statera ser det også som viktig at nystiftede virksomheter er klar over hva Arbeidstilsynet forventer at bedriftene skal ha satt i system.

- Det ligger mye verdi i lokalkunnskap, så vi tror vår veiledning innenfor dette vil være verdifull for bedrifter som benytter seg av den, sier Hamnes.

MBHT på sin side har behov for å komme i kontakt med nystiftede bedrifter. Samarbeidsavtalen med Statera økonomi AS innebærer at nystiftede foretak får en gratis time med startrådgivning fra bedriftshelsetjenesten. Dette er rådgivning som er direkte rettet mot bedriften og de områder tilsvarende bedrifter har.

Dermed har den nystartede bedriften mulighet til å ta informerte valg av eventuelle tjenester.

- Vi vil bistå bedrifter med samtaler og koordinering, hvor vi ønsker å gi dem kunnskap og kjennskap til hva som er forventet av både etablerte og nye bedrifter, sier daglig leder hos MBHT, Monica Berg.

Har stor tro på samarbeidet

Samarbeidet mellom Statera økonomi AS og Midtnorsk bedriftshelsetjeneste har som siktemål å utløse fordeler ut over det den enkelte av partene kan oppnå i sin rådgivning mot sine kunder.

Hamnes og Berg er begge glade for at de nå får muligheten til å utøve ekstra god støtte til både nyoppstartede og etablerte foretak, og har stor tro på at samarbeidet vil komme næringslivet til nytte.

- Vi er veldig spente på å se hva vi får til, avslutter Hamnes.

Powered by Labrador CMS