LESERINNLEGG:

Geir A. Stenseth

Senterpartiet- En ulv i fåreklær?

Publisert Sist oppdatert

Utdanning i heile landet, skriver Dordi Lerum i et leserinnlegg. Senterpartiets ungdomskandidat skriver om hvor svært det er med desentraliserte videregående skoler, som vi har 21 av i fylket.

Samtidig rakker hun ned på partier i opposisjon, med beskyldninger om at det blant annet er Fremskrittspartiet som vil sentralisere og legge ned videregående skoler.

Det er Senterpartiet sammen med Arbeiderpartiet og andre på venstresiden som styrer i Møre og Romsdal, og sjelden om aldri har det vært lagt ned så mange tilbud og skoler som i denne perioden.

Etter valget i 2019 der Senterpartiet i valgkampen var garantisten for det desentraliserte skoletilbudet, viste det seg at partiet var en ulv i fåreklær, når de inntok den politiske ledelsen i Møre og Romsdal fylkeskommune.

Fakta er at fra 2020 la Senterpartiet og Arbeiderpartiet ned følgende skoler og tilbud:

Vanylven Videregåande skule.

International Baccalaureate (IB)et utdanningsprogram med internasjonale læreplaner ved Spjelkavik Videregående skole.

Internasjonal linje (Skottland) ved Haram Videregåande skule

Yrkes og studiekompetanse tilbudene (YSK) ved Kristiansund, Ålesund, Ulsteinvik og Hustadvika (Fræna) videregående skoler.

Begrunnelsen var den økonomisk varsla katastrofen fylkeskommunens økonomi var på veg inn i.

I februar 2020 la fylkeskommunen frem et årsresultat på 313,5 millioner kroner.

I påfølgende møte i utdanningsutvalget fremmet Fremskrittspartiet forslag om at de vedtatte tilbudene i de videregående skolene, som Senterpartiet hadde lagt ned, ble reversert. Begrunnelsen var en endra økonomisk situasjon, men forslaget ble stemt ned, også av Senterpartiet.

Jeg ønsker alle nye personer velkommen inn i politikken, og i særdeleshet ungdom. Men start ikke din politiske karriere med reinspikka løgn og bedrag. Det er allerede alt for mange politikere av den sorten.

Geir A. Stenseth
Fylkesordførerkandidat Fremskrittspartiet

Powered by Labrador CMS