Godt oppmøte av bønder og tilskuere.

Bækkerkåring i Surnadal

Mange fine bækkerlam kom på kåring i Surnadal søndag 2.oktober. 

Publisert Sist oppdatert

Søndag var det klart for høstens bækkerkåring, og bækkerlammene får passet sitt påskrevet for karriere i avlen eller ikke. Arrangørene av bækkerkåringa var Surnadal sau og geit og Surnadal verring. 

Det var hele 71 lam påmeldt med 9 forskjellige eiere. Det var 55 lam var av rasen hvit spelsau, 6 farga spelsau, 2 Norsk kvit sau, 3 sjeviot, 3 stk grå trønder sau og 2 rygjasau. 

Grå trøndersau inn i ringen hos dommerne.

Mange fine bækrer

Dommerne på kåringa Atle Moen fra Fræna og Kent Berg fra Soknedal. Ingmund Halgunset var sekretær. 

Bøndene er spente på resultatet!

For å kunne stille på kåring må bækkerlammet være registrert i Sauekontrollen, med kjent mor og far, samt veieopplysninger på høsten etter sommerbeite. Også kreves det en O-indeks (avlsverdi) på over 115.  

Av dommerne på kåringa blir lammet bedømt på beinstilling, ullkvalitet og bruksegenskaper. Ti poeng er den høyeste  poengsummen som kan nåes på et kriterie. For at lammet skal få kåringsgrad må alle poengene på enkeltkriteriene være over 6. Det var 55 lam som gikk gjennom nåløyet for kåringa. 

Damenes storeslem på bækkerkåring

Ingunn Tørset vant "missekonkurransen" med to av sine bækkrer, med henholdsvis hvit og rød sløyfe. Ann Kristin Engset fikk det beste lammet på med 3x10 poeng, noe som er det beste som kan oppnås!

PS: "Bækkre" er et dialektord for vær.

"Missekonkurranse" med 1. og 2. premie til bækkrene til Ingunn Tørset og 3. premie til Jostein Hausbergs bækre.
Ann Kristin Engset med sin spelvær som endte med 1.premie.
Powered by Labrador CMS