Arrangerte kurs for gjeterhunder

Sist helg arrangerte Midtnorge Gjeterhundlag kurs på sitt eget anlegg på Nordholten i Surnadal.

Publisert Sist oppdatert

På anlegget er det to inngjerdete områder og noe åpent område som kan brukes til trening av både unghunder og viderekommende med ønske om konkurransetrening.

Denne helga var vi så heldige å få Halvor Tenden og Ailen Skogeng fra Stryn og Atle Arnesen fa Syvde til å holde kurs for oss. Disse er meget rutinerte og gode trenere, som selv er med i norgestoppen i bruk av gjeterhund. Vi vil også få takke grunneier Steinar Holten for hans engasjement og Lars Vikatrø Halset for servering begge dager!

Det var 19 ekvipasjer som deltok på kurset, noe som er et historisk høyt antall. Interessen er stor i vårt distrikt. Deltakerne var fra 12 år, og både nybegynnere og erfarne, og det var unghunder og hunder som har gått store mesterskap.

Midtnorge Gjeterhundlag tar sikte på å gjennomføre bruksprøver klasse 1 og 2 i løpet av august/september. En gjeterhund må kunne fremlegge denne prøven for å kunne delta i sanking av sau i utmark.

Det skal det arrangeres fylkesmesterkap 2.-3. oktober og distriktsprøve 4. oktober i Surnadal. Og det er kvalifiseringsprøve til NM i Follestaddalen 8.-10. oktober.

Powered by Labrador CMS