Tradisjonell Kulturvøkku med variert program

Publisert

Det nærmer seg Kulturvøkku i Rindal. Det meste av programmet er klart, forteller kulturleder i Rindal kommune Morten Møller.

– Etter to år med pandemi og litt redusert tilbud er det nå klart for Kulturvøkku etter gammel lest, sier Møller.

Det er gjort noen justeringer på tradisjonelle arrangement, og det har også kommet til noe nytt, men konseptet er det samme, over 10 dager med ulike arrangement spredt rundt i bygda. Det blir noen store arrangementer, noen små, og med ulike tema, slik at de fleste skal kunne finne ett eller annet arrangement i Kulturvøkku som er interessant.

Morten Møller

Starter med kulturkveld i Torshall

Starten for årets Kulturvøkku blir kulturkveld med lokale aktører i Torshall fredag 1. juli. Her er det Rindal historielag og Torshall som har gått sammen som arrangør. Møller forteller at kulturkvelden foreløpig erstatter konseptet bøgdakveld, som nå er lagt litt på is.

På kulturkvelden blir det utdeling av Rindal kommunes kulturpris og Sigurd Røens idrettspris. Disse deles normalt ut annethvert år, men idrettsprisen ble ikke utdelt i fjor, derfor blir det to utdelinger i år.

Rindal historielag har også tatt over ansvaret for det nedlagte heimbygdlaget sin kulturhistoriske vandring i Kulturvøkku. Denne gangen blir det historisk vandring rundt Fosseide-gardene.

Bilcross og motorshow

En god nyhet er at det gode gamle bilcross-stevnet er tilbake på oppgradert bane på Trollheimen motorsenter. Det er mange år siden sist det ble arrangert bilcross-løp i Rindal.

I tillegg kommer nyskapingen Rindal Motorshow, i regi av Rindal VW/Audi Eierforening, med utstilling av biler, MC og RC-biler i Rindal næringspark. Det blir premiering av kjøretøy i ulike klasser, og det blir bilstereo-konkurranse i regi av Emma Norway. Her blir det noe både for store og små motorinteresserte, og Møller håper at denne nyskapingen blir godt mottatt.

Kunst og konserter

Som vanlig blir det åpning av to kunstutstillinger på den første lørdagen i Kulturvøkku. Rindal kunstlaget åpner sin utstilling med Gørild Bruaset på 3 Venner. Inga Dalsegg har invitert med seg Tanja Silseth Vean på Dalalåven.

Samme kveld blir det sommerfest på Trollheimstunet i Helgetunmarka. Der blir det musikk av Kristian Raanes, som blant annet er kjent fra Idol, der han nådde helt opp til andreplass i 2018. Det blir også humorinnslag med Odd Ivar Berg, han ble norgesmester i revy i 2013 med «NTE- elektriker'n».

Den tradisjonelle avslutningskonserten i Rindal kirke blir med musikalartisten Stephen Brandt-Hansen og Bjørn Vevang.

Morten Møller antyder at det kan bli flere konserter i løpet av Kulturvøkku, men det er ikke endelig avklart.

Innholdsrik Torgdag og mye mer

I år blir det Torgdag i god gammeldags stil, med underholdningsinnslag og aktiviteter, i tillegg til markedsboder, stands og utstillinger som vanlig.

Ellers blir det Skytingens dag på Stampmyra, åpen dag med Pensjonistlaget, husmøte, museumsquiz og tunmesse på skimuseet, torgdagspub på 3 Venner, kulturvøkkuåpent hos Brukt og Bakels, og kanskje enda mer.

– Vi setter pris på at mange av de faste arrangørene fortsatt er med og fyller programmet i Kulturvøkku. Og det arbeides fortsatt med noen flere arrangementstilbud, som vi regner med vil falle på plass ila neste uke, sier Morten Møller.

ANNONSE:

Det foreløpige Kulturvøkku-programmet er lagt ut på kulturboksen.no.
– Følg med, for her kan det komme flere arrangementer etter hvert.

Powered by Labrador CMS