Surnadal D4

Oppstilt håndballag

Sesongens første hjemmekamp

Publisert

Damene i Surnadal starter med tøffe kamper denne sesongen. Etter beinhard motstand i de to første kampene, møtte de nok et innmari godt lag da de fikk besøk av tabelltoer Åfjord på søndag.

Første omgang

Lagene spilte jevnt de første 8 minuttene. Da stod det 4-4. Åfjord begynte å dra ifra, men surnadalingene holdt ganske så tritt. Da hjemmelagets 16 år gamle Kristi Fugelsøy scoret i kampens 13. minutt, stod det 5-7 på tavla.

Gjestene viste hvorfor de hadde vunnet fire av fem kamper, og ennå ikke tapt. Til pause hadde de alt fått 17 mål mot surnadalingenes 8.

Andre omgang

Surnadalingene var tapre og gav fortsatt motstand. I kampens hete var det godt spilt både i angrep og forsvar og målvaktene stod godt. Men gjestene var knallgode, og sluttresultatet ble 14-36.

Ferske målvakter

Surnadalingenes målvakter Emilie Holsbøvåg og Jorunn Merete Kvande er begge nye for sesongen på damelaget. Emilie - som også spiller for J20 - kom opp fra J16, og Jorunn Merete kom fra femtedivisjon i Rindal.

Dame i keeperdrakt
Jorunn Merete Kvande startet med håndball i hjembygda Surnadal. Etter en pause ble det comeback i Rindal i 2018. I sommer flyttet hun tilbake til den "gamle" klubben, og søndag spilte hun sin tredje kamp for Surnadal IL igjen.

Samspill og høyt nivå

Playmaker Oddrun Husby sier det var en litt tøff kamp.

–Vi er et lag som skal samkjøres, og vi må derfor jobbe mer med å få til et godt samspill og bli trygge på hverandre. Vi må ha tydelige avtaler både fremover og bakover i banen. Det er gøy å se når noen av avtalene våre fungerer, så dette må vi få mer av fremover.

Men motstanden var hard:

–Vi møtte et av de beste lagene. De har opprykksambisjoner. Det blir vanskelig når vi ikke er på det nivået.

Roser ungdommen

Den rutinerte spilleren skryter av ungdommene:

–Det er forskjell på aldersbestemt og senior. Når de unge får erfaring og blir trygge, blir det kjempebra dette, smiler hun og sier at det er «gøytt» å se at de ferske lagvenninnene hevder seg på seniornivå.

Humøret oppe

–Jeg holder på med dette for å ha det artig. Det er viktig med god stemning når man taper med 22 mål. Er det ikke det, blir det en trist dag, smiler hun og forteller at etter kampen kom en motspiller på 52 år bort til surnadalingene og sa at det var så artig å spille mot dem, og at de ble bedd til Åfjord.

–Dit er det så langt, at da spurte jeg om jeg kan overnatte også, ler Oddrun.