Stavganggruppa i Surnadal pensjonistlag:

Klare for tur.

Stavgang til Bøkeskogen

Publisert

Stavgang til Bøkeskogen i Stangvik 30.09.21

I strålende vær var det 33 personer som gjekk til Bøkeskogen i dag. Endelig en dag hvor regnkledene kunne være hjemme. Da vi startet var det 15 varmegrader, og da vi satte oss til bords på Svissholmen var temperaturen kommet til 19 grader. Med andre ord en strålende høstdag. Vi gjekk snarveien om prestegården, og da var det lett motbakke hele veien fram til Bøkeskogen som tok ca. 40 min.

Det hevdes at Bøkeskogen ble plantet rundt 1890, og at det var presten i Stangvik som var skog- og planteinteressert som hadde ansvaret for plantingen. Det vart også plantet hemlock, eik og lerke. Just Bing Ebbesen var prest i Stangvik i tidsrommet 1884 – 1891. Etterfølgeren var Thor Christensen Grøner som hadde embetet i tidsrommet 1892 – 1908. Det vil si at han var prest i Korskirka fram til 1896, og den nåværende kirka fra 1897. En bøfjording kom med følgende utsagn om Ebbesen: “-Eg sokna åt nå Ebbesen. Det e bra prest det, kar! Der e det bra menighet, og der e det bra alt i hop!” I 1891 sluttet han som prest og flyttet til Tønsberg som postmester. En heller til den trua at det var Ebbesen som sto bak plantingen i Bøkeskogen.

Mye av trærne er nå blitt kjempestore, og vi målte omkretsen på det største vi fant, og da måtte det tre kraftige karer til for å nå i rundt det nede ved rota. Det vil si en omkrets på over 5 meter.

Neste torsdag går turen til Torvik, og det er nest siste tur for denne sesongen.

I bøkeskogen.
Kjempetre på over 5 m i omkrets.
Stall Lerbrua.
Kaffepause.
Powered by Labrador CMS