Webjørn Holten

- Vi gleder oss veldig til en normal fotballsesong

For første gang på to år ligger alt til rette for en normal fotballsesong. I 2020 ble sesongen avlyst på grunn av pandemien. Fjorårssesongen ble delvis gjennomført, der lagene spilte enkel serie med totalt 11 kamper. Surnadal endte på 4. plass med 19 poeng. Tomrefjord vant avdelingen foran KBK 2 og Sunndal.

Lørdag spilles sesongens første offisielle kamp. Da tar Surnadal turen til Åndalsnes for 1. kvalifiseringskamp til NM. Trener Webjørn Holten gleder seg til å komme i gang igjen etter to spesielle år.

- Jeg skal innrømme at det har vært en dryg periode, men spillergruppa har holdt motet oppe hele veien. Det er en motivert gjeng med spillere som er treningsvillige og positive. Vi kom oss gjennom pandemien på en fin måte, og er veldig klare for en normal sesong, sier Holten.

Holten sier A-laget har trent godt, og er i rute før lørdagens møte med Åndalsnes.

- Vi har hatt en fin oppkjøring, og testresultatene er bedre i år sammenlignet med samme periode i fjor. Vi har spilt treningskamper med gode resultat, noe som viser at vi er klare for det som venter, sier han.

Holten mener Surnadal skal ha gode sjanser til å gå videre til 2. kvalifiseringsrunde i NM.

- Det er alltid morsomt å møte Åndalsnes, og oppgjørene har en tendens til å bli både tøffe og jevne. Vi gleder oss veldig til å spille kamp, og mener vi har en fair sjanse til å vinne. NM-kvalifisering er god trening, og vi tar mer enn gjerne en ny runde, smiler han.

I fjor endte Åndalsnes på 5. plass på tabellen, ett poeng bak Surnadal.

- Skal kjempe i toppen

Surnadal får en tøff start på sesongen, med hjemmekamp mot KBK 2 23. april.

- KBK er klare favoritter til å vinne avdelingen. De har ressurser som de fleste lag i avdelingen ikke kan sammenligne seg med. De kan justere på laget etter behov, og vinne som de vil. Det blir spennende å se hva de gjør utover sesongen, sier han.

Holten håper og tror Surnadal vil hevde seg i toppen av tabellen.

- Vi har satt oss noen mål som vi strekker oss etter, så får vi se hvor langt det vil ta oss. Vi har et godt lag som skal bli vanskelig å slå, og vi bør være med å kjempe i toppen slik som i fjor. Spillerne er villig til å legge ned en innsats, og med litt tålmodighet er jeg sikker på at dette blir skikkelig bra, sier han.

Holten trener A-laget sammen med Espen Fougli Vraalsen og Stein Todalshaug. Trenerteamet disponerer en solid tropp.

- Det er stort sett samme gjengen som i fjor. Vi har en fin blanding av spillere som har vært med i mange år, og juniorer som har tatt steget opp på seniornivå. De eldste må ta mye ansvar, men de er klare for oppgaven. Lagets yngste spillere vil gradvis få mer ansvar og spilletid, sier han.

Holten håper Stein Todalshaug (34) går fra å være trener til å bli spillende trener i løpet av sesongen. Todalshaug har dominert på Syltøran i mange år, men har trappet ned. I fjor spilte han på 6. divisjonslaget til naboklubben IL Søya, og viste at han fortsatt er en meget habil fotballspiller.

- Stein har deltatt på treningene gjennom vinteren, og jeg håper han vil bidra på banen etter hvert. Han holder i alle fall nivået, sier han.

Todalshaug er ikke helt enig i vurderingen fra sin trenerkollega.

- Jeg skal selvsagt ikke utelukke det helt, men for øyeblikket er jeg ikke aktuell som spiller. Det er mange unge, gode fotballspillere som skal få sjansen før meg. Dessuten er jeg ikke godt nok trent, og på papiret er jeg fortsatt Søya-spiller, smiler han og legger til; Men det hadde vært gøy å avsluttet fotballkarrieren som surnadalsspiller.

Jonas Jordet Bergem (18) har fått mye tillit i treningskampene, og er i ferd med å etablere seg på A-laget. 16 år gamle Sander Dahle Fiske (i midten) er lagets yngste spiller, mens spillende (?) trener Stein Todalshaug (34) bidrar med viktig erfaring


Spillerstall sesongen 2022:

Målvakter: Torstein Snekvik og Henrik Kvande Talgø.

Forsvar: Jonas Bergheim, Tore Bæverfjord, Lars Gjøra, Lars Mogstad, Ørjan Haugen, Vegar Brøske og Håkon Bredesen. Hospitanter: Henrik Aasbø Kvande , Adrian Bjørseth Svensli og Vidar Humberset.

Midtbane: Andreas Dalsegg Sæter, Sondre Bolme, Ingebrigt Løfaldli, Tore Næss, Sindre Hyldbakk Kvande, Viljar Fiske Kvande, Sander Dahle Fiske, Martin Kvande Talgø, Kevin Brusethaug og Stein Todalshaug.

Ving/spiss: Frikk Talgø, Sander Smevoll, Lasse Vaseng Hansen og Arnstein Aasbø. Hospitant: Anders Trønsdal Røen

4. divisjon avdeling Nordmøre og Romsdal består av Dahle, Eide og Omegn FK, KFK/CFK, Kristiansund BK 2, Malmefjorden, Midsund, Sunndal, Surnadal, Tomrefjord, Træff 2, Vestnes Varfjell og Åndalsnes.

Se hele terminlista her

Bakerst fra venstre: Viljar Fiske Kvande, Frikk Hauglann Talgø, Ørjan Nes Haugen, Tore Bæverfjord, Ingebrigt Løfaldli, Sondre Bolme, Lars Mogstad, Tore Næss og Webjørn Holten. Foran fra venstre: Jonas Jordet Bergem, Sander Dahle Fiske, Lasse Vaseng Hansen, Sindre Hyldbakk Kvande, Torstein Snekvik, Håkon Bredesen og Stein Todalshaug.
Powered by Labrador CMS