ANNONSE:

Hestekurs for barn og unge

Nå lanseres høstens kurs. Det ble fullført fine kurs denne våren og vi utvider tilbudet på kurs denne høsten.

🦄 (3 ledige plasser) Bronsekurs, for nybegynnere, oppstart 15.august kl 16.30-18.30. Varighet: 10 mandager fremover.

Vi lærer mer om hesten, hvilket stell den trenger, hovstell, fordøyelsessystem, mat og vi har en økt med ridning eller kjøring hver gang vi treffes. Vi øver på å håndetere og bruke utstyr på hesten. 4 deltagere, 2700 kr pr pers.

🦄 (2 ledige plasser) Sølvkurs, for de med erfaring med hest og ponni, oppstart 16.august kl 16.30-18.30.

Varighet: 10 tirsdager fremover.

Vi bygger på allerede etablert kunnskap, får være mer selvstendig og målet er å sele/sale opp hesten selv. 4 deltager, 2700 kr pr pers.

🦄 Nybegynnerkurs, onsdager kl. 16.30-18.00.

Varighet: 5 onsdager utover høsten, med oppstart 17. august.

Vi lærer mer om hest og koser oss sammen med hesten. Vi rir eller kjører hver økt. Passer utmerket for de minste barna som vil starte å lære mer om hest. 6 deltagere - 1000 kr pr deltager.

Påmelding via melding på vår Facebook-side: Dørum Trav&Tren eller 93492479.

Kursene foregår i stallens beliggenhet som er Hamnesvegen 127, Surnadal.

Informasjon:

Som nyoppstartet bedrift er vårt hovedfokus å tilby kurs hvor barn og unge får lære å kjenne ponni og hest. Vi har stort fokus på at det å drive med hest skal skape glede og mestring, som igjen bidrar til økt kunnskap og tillitt til våre dyr.

På sikt skal vi tilby flere ulike kursserier hvor hesten og samspillet med den er hovedfokus men at den sportslige delen av det dreier over til travsporten. Man får et unikt innblikk i travsporten som helhet og hva den har å gi.

Det er under planlegging å arrangere blant annet knøttekurs, nybegynnerkurs, voksenkurs, miljøtrening av hund, innkjøring av hest og mengdetrening av hest. Det vil etterhvert komme mer informasjon om hvordan kursene og aktivitene blir satt opp.

Anne Line Dørum, som er innehaver av denne nye bedriften, har åresvis med erfaring med travhest. Har eid en rekke ponnier opp igjennom, hatt starthest i travsløp, og de siste årene drevet litt avl på kaldblodshest og innkjøring av unghest. Jeg har en bachelorgrad i husdyrfag, velferd og produksjon fra Høgskolen i Nord-Trøndelag, med påbygging med fag på prosjektledelse ved NMBU og er under utdanning innen økonomi, markedsføring og ledelse ved Nord Universitet.

Jeg har vært ponniinstruktør, utdannet i regi og ihht Det Norske Travselskaps regelverk, siden 2007.

I de seneste årene har det vært en drøm å starte egen bedrift for å kunne formidle min entusiasme for travsporten (spesielt ponnitravet) til flere. Med tanke på at vi nå får en flott travarena bare et steinkast unna, på Fannrem, ligger mulighetene til rette for at travsporten/ponnitravet kan vokse i Surnadal også. Travsporten er fylt med mestring, hodebry og vanvittig med glede - som jeg skulle ønske flere kunne ta del i, og det er en fantastisk familieaktivitet - hele familier blir engasjerte i slik.

Ponni og ponnitrav gir så fantastisk mye glede. Ikke er det bare en konkurranseform men det skaper et samhold og et mål for den som trener og eier ponnien. Ponnien må være allsidig, trygg og fremadgående.

Samtidig som at min interesse for hund også har økt betraktelig de siste årene, og etter at jeg skaffet med min fantastiske storpuddel i 2014 så har læringskurven på hund blitt bratt, og brattere skal den bli. Ila 2022 skal jeg gjennomføre en kursserie for å bli utdannet hundeinstruktør - noe jeg gleder meg vanvittig mye til. Det betyr at på sikt ønsker jeg å trene og bidra mer på hundetreningssiden også.

Kunnskap, mestring, glede og tillit er verdier vi setter høyt i vår bedrift.

Powered by Labrador CMS