Pressemelding fra Surnadal Sanitetsforening:

Surnadal sanitetsforening logo

Nasjonal kløverstafett ankommer 24.juni!

I forbindelse med at Sanitetskvinnene fyller 125 år i år, er det igangsatt en nasjonal Kløverstafett gjennom hele landet. Avspark var på Svinesundbrua i mars og det hele avsluttes i Tromsø i september ved åpning av Landsmøtet. Både sykler, ferger, svømmetak og rullatorer tas i bruk, men hovedsakelig er dette en nasjonal gåtur. 24. juni kommer stafetten til Surnadal. Først skal stafettpinnen en tur til arrangement i Todalen Sanitetsforening, og deretter til Surnadal Sanitetsforening.

Små og store grupper markerer en stolt kvinnehistorie med en» lang» gåtur gjennom alle landets fylker i 2021. Totalt er 250 lokale sanitetsforeninger engasjert i denne jubileumstafetten som skal fremme mosjon og felleskap for alle. Først og fremst er det bena som frakter stafettpinnen fra sted til sted, men for å komme gjennom et langstrakt land på syv måneder, benyttes også bil, ferger, redningsskøyter og hurtigruta.

Surnadal Sanitetsforening vil markere Kløverstafetten med et arrangement på Frivilligsentralen på ettermiddagen. Vi vil gå en tur rundt om på Skei, evt. en tur opp på Kleiva eller bare nyte en kopp kaffe og en god prat på Frivilligsentralen. Vi har fått med oss Surnadal Skolekorps som vil sette toner til stafetten vår. Sanitetsforeninga ønsker alle, enten du er medlem eller ikke, til å delta på markeringa av jubileet. Viser forøvrig til Facebook-arrangement.

En vital 125 åring

Sanitetskvinnene fyller 125 år i 2021 og er Norges største kvinneorganisasjon med 40.000 medlemmer fordelt på 600 lokale sanitetsforeninger. I 125 år har frivillige sanitetskvinner bidratt gjennom aktiviteter og fellesskap, og stått i front for kvinneliv og folkehelse.

Powered by Labrador CMS