Lokalfotballentusiaster på Kristin-plattformen starter innsamling til ny resultattavle:

Initiativtakerne Johnny Vevang (t.v.) og Christer Male Corneliussen (t.h.) sammen med Øyvind Reistad (nr 2 fra venstre) fra Midsund og Tor Kvande (nr 2 fra høyre) fra Surnadal. Kvande var naturlig nok mer fornøyd enn Reistad med at Surnadal slo Midsund 14-0 på lørdag.
Initiativtakerne Johnny Vevang (t.v.) og Christer Male Corneliussen (t.h.) sammen med Øyvind Reistad (nr 2 fra venstre) fra Midsund og Tor Kvande (nr 2 fra høyre) fra Surnadal. Kvande var naturlig nok mer fornøyd enn Reistad med at Surnadal slo Midsund 14-0 på lørdag.

– Vil skape blest rundt det fantastiske engasjementet surnadalingene viser

Lørdag fikk resultattavla på Syltøran store problemer og stoppet på 9-0, da Surnadal slo Midsund hele 14-0 i herrenes 4. divisjon. Nå har lokalfotballentusiaster på Kristin-plattformen på Haltenbanken startet Spleis-aksjon for å kjøpe ny.

Publisert Sist oppdatert

Tor Kvande, som har sønnen Viljar Fiske Kvande på Surnadals A-lag, lar sjelden muligheten gå fra seg til å framsnakke klubben overfor kollegaene på Kristin-plattformen. Det har ikke gått upåaktet hen.

Etter at Surnadal vant 14-0 over Midsund - og det viste seg at resultattavla på Syltøran "bare" går til 9 - startet nemlig kollegaene Johnny Vevang og Christer Male Corneliussen like godt en Spleis-aksjon til inntekt til ny resultattavle.

– Dette kom som et resultat av at jeg i alle sammenhenger prater Surnadal opp i skyene, uansett hva det er. Fotballen omtaler jeg som bedre enn både engelsk og spansk toppfotball, sier Kvande til Trollheimsporten.

Han fortsetter:

– Det utartet seg gjennom kampen mot Midsund, da jeg på forhånd hadde laget en del støy om hva resultatet kom til å bli. Underveis tok det jo helt av på Syltøran, og da ble det veldig gøy på plattformen.

Mandag kom Vevang og Corneliussen på at de ville hjelpe Surnadal med ny måltavle for framtidige storseire. Klokka 23.00 mandag kveld har det kommet inn 1700 kroner av målet på 25 000.

Initiativtakerne selv sier til Trollheimsporten at ideen kom da de svært sportsinteresserte kollegaene i en kaffepause begynte å diskutere Tidens Kravs bilde av resultattavla.

– Vi følger med på veldig mye sport, og siden vi om bord her kommer fra hele Møre og Romsdal, får vi også med oss lokalfotballen. Tor framsnakker stadig dugnadsånden og den fantastiske støtten de aldersbestemte lagene i bygda får, både på hjemmebane og når de er ute og reiser, sier Vevang og Corneliussen, og legger til:

– Vi er blitt fortalt at hele bygda tømmes når det er Norway Cup, og vi vil skape blest rundt det fantastiske engasjementet surnadalingene viser.

Tor Kvandes gode kollegaer på Kristin-plattformen håper nå at Spleis-aksjonen gir lokalfotballen generelt, og Surnadal spesielt, mye oppmerksomhet.

– Alle som bidrar i Surnadal IL skal vite at dere legges merke til. Vi heier på dere, og kanskje den neste Braut Haaland kommer fra Surnadal, sier Johnny Vevang og Christer Male Corneliussen.

Daglig leder Sondre Ormset i Surnadal IL lar seg begeistre av initiativet:

– Dette er det beste jeg har hørt og sett på lenge! Det er fenomenalt at engasjementet surnadalingene har for breddefotball sprer seg helt ut på Nordsjøen, og at det ender opp i noe slikt er jo kjempestas!

Powered by Labrador CMS