Sondre Næss Bolme i duell med Dahles Bereket Goiyton Kfiay på Amfi Park i årets serieavslutning for Surnadals A-lag. Kunstgressbanen er nå stengt, med øyeblikkelig virkning, grunnet påvist råte i toppen av lysstolpene rundt banen.

Stenger bane på grunn av råte: – Vi tar ingen sjanser

Betydelig råte påvist i toppen av lysstolpene.

Publisert Sist oppdatert

Surnadal IL Fotball melder torsdag på sine Facebook-sider at Amfi Park, kunstgressbanen på Syltøran, stenges for all aktivitet umiddelbart.

Grunnen er, ifølge fotballgruppa, at det er påvist betydelig omfang av råte i toppen av lysstolpene.

Det må derfor gjennomføres en faglig inspeksjon av stolpene før banen eventuelt kan åpnes igjen.

Styreleder i Surnadal IL Fotball, Ellbjørg Haugen Larsen, forteller til Trollheimsporten at hun ikke vet om det er dramatikk i dette, men at klubben ønsker å være føre var.

En toppbefaring av stolpene, gjort av Rickard Larsson med drone, viste nemlig råte og hull i toppene av lysstolpene som omgir kunstgressbanen.

Styreleder Ellbjørg Haugen Larsen i Surnadal IL Fotball.

– Hvor langt ned dette går, vet vi ikke, men vi tar ingen sjanser. Man vet aldri når det er så ille at stolpene knekker. Altså, stolpene står sannsynligvis, de, men når vi får den rapporten vi har fått, må vi agere, sier hun.

På spørsmål om veien videre, med tanke på en mulig gjenåpning, sier Larsen at det i nærmeste fremtid vil bli leid inn folk fra Svorka for å ta en inspeksjon av stolpene.

– Vi forholder oss til rapporten, og må skaffe oss oversikt over status. Vi vil nå derfor få inn eksperter, som kan ta en faglig inspeksjon, for å finne ut om dette er kritisk eller ikke, sier hun.

Powered by Labrador CMS