Sommersprell med Møre og Romsdal Bygdeungdomslag

Publisert Sist oppdatert

Møre og Romsdal Bygdeungdomslag arrangerte Sommersprell for andre året på rad i Batnfjordsøra helga i uke 29. I tillegg til arrangørene, var det 15 ungdommer som tok turen for ei helg med tevling, bankett, samvirkefest og fjøsbesøk!

Siden det årlige Landsstevnet i Norges Bygdeungdomslag ble avlyst på grunn av pandemien i år også, arrangerte styret i Møre og Romsdal BU sin egen tevlingshelg. Fredag rullet det inn fem campingvogner og en buss på klubbhuset i Batnfjorden. De fleste deltakerne var fra Gjemnes BU og Skåla BU, som er egne lokallag i fylket, men det var også tre spreke karer fra Lesja/Dovre BU som tok turen!

Fredagskvelden ble det tevlet i handyman, der fem lag fikk i oppgave å bygge den beste fuglekassen på tid. Dommer Kent Ove Aandal Astad stilte også noen praktiske spørsmål om redskap. Resten av kvelden gikk til grilling, tevling i støvvelkast, kubb og sosialt samvær i leiren.

Lørdagen startet med tevling i spekematanretning. Her skulle tevlerne anrette et appetittvekkende og kreativt spekematfat med kjøtt, grønnsaker og frukt. De ferdige fatene ble lunsjen vår lørdag.

Presisjonskjøring med bil gikk ut på å kjøre bilen gjennom tre presisjonshinder, med rygging mellom paller, parkering på blink og snurring av tau rundt en påle. Denne tevlingen var ny av året, og viste seg å bli en svært populær tevling.

Det var også mange deltakere på eksteriørbedømming av hest, storfe og sau. Her skulle tevlerne sette poeng på to dyr, mens et av dyrene ble åpenbedømt av dommerne Ingrid Løfaldli (hest), Lene Merete Kirkholt (storfe) og Ronald Slemmen (sau).

Dommere storfe Lene Merete Kirkholt og hest Ingrid Løfaldli, mønstrer Leah Romuld Aafløy
Dommere storfe Lene Merete Kirkholt og hest Ingrid Løfaldli, mønstrer Leah Romuld Aafløy

Siste tevlinga for dagen var bløtkakepynting, der tevlerne skulle lage ei lekker og smakfull bløtkake med bær og frukt. Dommere i denne tevlinga var Kristin Øye Reistad og Eli Hanne Dahle.

Lørdagskvelden var det duket for premieutdeling, bankett og samvirkefest i god BU-ånd! Bernt Fylling var trubadur. Under samvirkefesten tevlet vi i jurklutkasting.

Vinnere handyman:

1. plass: Stian Gildestad og Oliver Havnen

2. plass: Johannes Astad Strøm og Håvard Holten Astad

3. plass: Natalie Røvik og Tommy Ulsand Brekken

Vinnere spekematanretning:

1. plass: Natalie Røvik

2. plass: Even Nilsen

3. Plass: Lars Hole

Vinnere presisjonskjøring med bil:

1. plass: Even Nilsen

2. plass: Johannes Astad Strøm

3. plass: Jonas Pedersen

Vinnere bløtkakepynting:

1. plass: Natalie Røvik

2. plass: Torunn Ottestad-Dahlen

3. plass: Maiken Røvik

Vinnere eksteriørbedømming av storfe:

1. plass: Tor Olav Kjølstad Hanset (fraværende på bildet)

2. plass: Johannes Astad Strøm

3. plass: Torunn Ottestad-Dahlen og Tommy Ulsand Brekken

Vinnere eksteriørbedømming av sau:

1. plass: Ingeborg Rindalsholt

2. plass: Jonas Pedersen

3. plass: Tor Olav Kjølstad Hanset (fraværende på bildet)

Vinnere eksteriørbedømming hest:

1. plass: Ingeborg Rindalsholt

2. plass: Maiken Røvik

3. plass: Oliver Havnen(på bildet) og Tor Olav Kjølstad Hanset (fraværende på bildet)

Flere av premiene vi så heldige å få sponset av medlemsbutikken til Nortura på Vestnes, Felleskjøpet Molde, Slikkepott på Averøya, Blink Hus Dale Malo og Meisingset Bygdekvinnelag.

Søndag dro vi på to fjøsbesøk til gardbrukere i nærområdet. Først til Miriam Fostervoll Flemmen som driver med boergeit og islandshest. Islandshestene bruker hun aktivt til terapiridning, rideleir og konkurranse. V

Det andre besøket gikk til Tone Kvisberg og Jan Ove Flemsæter på Aspås gård i Angvika. De viste fram sitt nybygde melkekufjøs som ble tatt i bruk på desember i 2020.

Vi i styret i Møre og Romsdal Bygdeungdomslag er veldig fornøyde med arrangementet i helga, og kunne ikke vært mer heldige med deltakelsen, tevlingene, banketten og ikke minst været!

Hvis ting går som etter planen kan vi dra på Høstarrangement i Oppland på oktober og Landsstevne på Stange i Hedmark i uke 29 neste år. Vi har savnet å kunne møte bygdeungdommer fra hele landet, så dette gleder vi oss skikkelig til! Sommersprellet

Sommersprellet ble heldigvis et lite plaster på såret for mange avlyste arrangementeter for bygdeungdommen den siste tida.

Arrangører av Sommersprell 2021:

Leder: Torhild Stakvik

Maiken Røvik

Kent Ove Aandal Astad

Even Nilsen

Leif Junior Hegstad

Ingeborg Rindalsholt