LESERINNLEGG:

En mann med briller og mørk dress smiler mot kameraet
Per Vidar Kjølmoen, Arbeiderpartiet, Møre og Romsdal

Ap trår til på Trollstigen, Frp er avkledd igjen

Mens Frp sa nei i åtte år, sier Ap og Sp ja til Trollstigen. Og enda en gang ble det selvmål for Frank Sve.

Det har ikke vært enkelt å finne en rask løsning for Trollstigen, men Ap og Sp klarte å finne en løsning. Fordi saka er så viktig. Det har vært samarbeidet godt med mange parti.

Frp var unntaket. Det så muligheter for politisk gevinst med kjappe medieutspill i alle retninger. Hans Olav Myklebust (Frp) truet med permanent stenging av veien, Renate Soleim (Frp) ville åpne veien uten noen form for rassikring, mens Frank Sve (Frp) fremmet meningsløse forslag på Stortinget.

Siste sprell fra Sve var et utspill der han kritiserte sin egen samarbeidspartner Anders Riise i Høyre for å forsinke saka (!)

Ironisk nok hadde Ap og Sp forhandlet fram en løsning med nettopp Riise omtrent samtidig med at Sve trykket send på eposten sin.

Nå står Frp alene igjen på perrongen, mens alle andre har samarbeidet seg fram til en løsning. Noen Frp’ere mumler «velkommen etter», og håper ingen husker at Frp stoppet alle forsøk på statlig finansiering av Trollstigen da de selv satt med makta på Stortinget.

Det hele minner om fergesaka, der Frp økte fergetakstene brutalt hvert eneste år mens de satt i regjering, mens Frank Sve la skylda på fylkeskommunen. Frp ga seg ikke før Arbeiderpartiet hadde programfestet halverte fergetakster i hele landet.

Neste år kan du bestemme om du vil ha gode skoler, trygg eldreomsorg og satsing på hele Norge med Ap, eller sentralisering, privatisering og flere selvmål med Frp.

Per Vidar Kjølmoen

Stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet

Powered by Labrador CMS