Norsk Vandrefestival

Eva Laukøy med den flotte vandrestaven
Eva Laukøy med den flotte vandrestaven

Eva Laukøy ble årets æresvandrer

Etter en grundig vurdering av flere gode innsendte forslag til hvem som skulle bli utnevnt til årets æresvandrer, ble det bestemt at NRK reporter og journalist Eva Laukøy skulle bli beæret tittelen som Årets æresvandrer 2021.

Publisert Sist oppdatert

Eva Laukøy har lenge jobbet i NRK, blant annet som reporter i Norge Rundt og som produsent av flere naturprogrammer, som blant annet "Jens i Villmarka" og "Eventyrjenter". Da hun først fikk telefonen fra Tom Godtland, var det ikke å bli kåret som årets æresvandrer hun så for seg.

- Jeg antok at han ringte for å høre om Norge Rundt kunne tenke seg til å komme og lage et innslag om vandrefestivalen, ler hun, og fortsetter:

Polfarer og eventyrer Børge Ousland overrekte staven
Polfarer og eventyrer Børge Ousland overrekte staven

- Men det er utrolig artig å bli satt pris på, og jeg er veldig glad for å være til inspirasjon for andre rundt meg.

En beæret prisvinner
En beæret prisvinner

Laukøy er en vaskekte vandrer, og har vært mye rundt om i Trollheimen med NRK. Hun forteller at staven hun fikk, er en utmerkelse til hele NRK.

- Vi er heldige som har en kanal som tar naturen på alvor, og som legger mye ressurser i å spre naturglede og inspirasjon til folket.

Hun avslutter med at hun gjerne tar turen innom Norsk Vandrefestival sammen med Norge Rundt neste år, i Heim kommune.

Takker alle som har bidratt

Varaordfører i Rindal, Magnar Dalsegg, samt Tom Godtland og Lilly Gunn Nyheim fra arrangørene, takker alle sponsorer, publikum og de frivillige som har bidratt til at Vandrefestiavalen kunne arrangeres.

- Takk til alle støttespillere som gjør arrangementet mulig.

Magnar Dalsegg
Magnar Dalsegg
Magnar Dalsegg, Tom Godtland og Lilly Gunn Nyheim setter stor pris på støtten festivalen har fått
Magnar Dalsegg, Tom Godtland og Lilly Gunn Nyheim setter stor pris på støtten festivalen har fått

Karstein Mauset sto for flotte musikalske innslag før og etter utdelingen av prisen.

Mauset spilte blant annet 'Myrull' av Astrid Krog Halse og 'Trollheim' av Hans Hyldbakk, som han selv har satt melodi til.
Mauset spilte blant annet "Myrull" av Astrid Krog Halse og "Trollheim" av Hans Hyldbakk, som han selv har satt melodi til.

Norsk Vandrefestival oppgir i en pressemelding grunnene til at Laukøy fikk prisen:

"Eva Laukøy har gjennom mange år utmerket seg gjennom sin litt tilbaketrukne rolle som programskaper i NRK, der ho har fått frem etter hvert kjente friluftsprofiler som Tonje Blomseth, Guro Krempig og Jens Kvernmo for å nevne noen. Ho og teamet hos NRK Trøndelag har produsert TV-serier som Eventyrjenter, Jens i villmarka og utallige innslag i Norge Rundt, der fokus har vært i naturen.

Det er norsk natur som stort sett har vært i søkelyset i Eva Laukøy sitt arbeide. Gjennom sine fortellinger har vi ikke bare sett hvor flott det kan være, men også hvor sårbart det hele er, og hvordan alt henger sammen og påvirkes av hverandre.

I en tid der korona har fått mange ut i naturen, så er nok det bare en del av forklaringen. Det har også vært en tid der det har vært mange gode forbilder å se på tv-skjermen eller på sosiale medier. Og for at det skal nå ut til folket, så må det gode fortellere til. Eva Laukøy er en slik person. Hennes kvaliteter som historieforteller har gjort at mange har sett at friluftslivet er tilgjengelig for alle."

Norsk Vandrefestival har siden oppstarten i 2009 delt ut pris til Årets Æresvandrer. Den gang fikk Olav Thon prisen for sitt friluftsengasjement.

Tidligere vinnere:

2009 - Olav Thon

2010 - Kristin Krohn Devold

2011 - Øystein Dahle

2012 - Lars Monsen

2013 - Håkon Vang Aas og Bersven Røkkum

2015 - Familien Aasbø

2016 - Møre og Romsdal fylkeskommune

2017 - Jon Bojar Godal

2018 - Meisingset Bygdekvinnelag

2019 - Friluftsrådet i Møre og Romsdal

2021 - Eva Laukøy

Powered by Labrador CMS