To utstillingsåpninger i Kulturvøkku:

Gørild Bruaset (t.v.) sammen med Mildrid Kattem Aune fra Rindal kunstlag

Fargerikt og fredfullt i Rindal

Lørdag var det klart for to kunstutstillingsåpninger under Kulturvøkku. På 3 venner stilte sunndalskunstneren Gørild Bruaset ut malerier i regi av Rindal kunstlag. På Dalalåven hadde Inga Dalsegg også fått med seg en sunndaling, Tanja Silseth Vean.

Publisert Sist oppdatert

-Det er åttende gang jeg har med meg en utstiller her på Dalalåven, sier Inga Dalsegg. Jeg er veldig fornøyd med å ha fått med meg Tanja i år.

De to kunstnerne har kjent hverandre i mange år, og deltatt på diverse arrangement sammen. Men det er første gang de to har felles utstilling.

Tanja Silseth Vean og Inga Dalsegg

Tanja Silseth Vean er født og oppvokst i Sunndal, men har også aner i Trøndelag, og betegner som både som “trønderkunstner” og “nordmørskunstner”.

Natur og spesielt dyr har en spesiell plass i bildene, både som inspirasjon og utgangspunkt i arbeidene, som spenner over flere teknikker, som oljemaling, akryl, akvarell, pasteller og blyant.

Det er Dalsegg som har satt sammen de 73 bildene til en helhetlig utstilling. Til tross for at det er en variert utstilling, både når det gjelder teknikker, fager og størrelse var det ikke vanskelig å få satt det sammen forteller hun. Farger og form går ofte igjen hos oss begge.

-Både Tanja og jeg i glade i farger, men vi bruker ofte en ulik palett, likevel har det gått godt å få bildene til å passe sammen. Også tematikken i bildene våre er lik. Det handler mye om følelser, og vi maler begge ofte dyr.

Dyr er et av gjennomgangstemaene i Tanja Silseth Veans arbeider
Følelser er et tema de to kunstnerne har felles. Øverst "Si ikke alt du vet" av Tanja Silseth Vean. Nederst "Fury" av Inga Dalsegg

Fredfullt på 3 venner

I underetasjen på 3 venner har Gøril Bruaset tatt over veggene med sine rolige og harmoniske malerier. Utstillingen heter "Fredfullt"

-Vi trenge noe fredfullt nå, mener Bruaset. Det skjer mye vondt i verden rundt oss. Dette er en utstilling med gode stemninger. Det er ikke så mye dramatikk i bildene mine, både farger og motiver er rolige.

Bruaset har malt i mange år, men dette er det første året hun maler på heltid på atelieret hjemme på Grøa.

Motivene er mennesker. Men det har ikke alltid vært slik.

-Tidligere hadde jeg en periode der jeg malte mye hus, og jeg har malt mer abstrakte bilder, forteller hun. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle begynne å male mennesker, men her er jeg altså, smiler Bruaset. Det har vært en prosess. Det er ikke så bevisst, jeg ender opp dit prosessen fører meg. Hva som skjer framover, er ikke godt å si.

Utstillingen henger på 3 venner til og med neste søndag.

Powered by Labrador CMS