Jenter med fotballdraker stilt opp til bilde
J14

Fotballglede og godt samhold på Norway cup

Publisert Sist oppdatert

Tidlig lørdag morgen dro to busser sørover fra Surnadal, og cupstemningen var straks satt. De spilte sine første kamper på søndag, og torsdag ble Surnadal sine siste kamper spilt. En plass mellom hele 110 og 120 barn og unge fra bygda fordelt på syv lag spilte i årets Norway cup.

Fin gjeng

Daglig leder i SIL, Juras Chachlauskas, var der og såg gruppespillet. Han synes det er knallartig å se både fotballgleden og det samholdet som både guttene og jentene viser, og drar frem dansen til jentene på J14 som ble vist på NRK som et bra eksempel på det.

Han synes at fotballspillerne fra Surnadal er flotte representanter for både idrettslaget og bygda på tur.

Det er tydelig at de unge har kost seg og vært eksemplarisk både på og rundt banen. Det har vært godt samhold, og lagene har møtt opp på hverandres kamper. I tillegg synes daglig leder det er fint å se at så mange kommer som publikum og stiller opp i ferien.

–Det var rikelig med blåkledde på samtlige kamper, smiler Juras.

Gutter med fotballdraker stilt opp til bilde
G13

Positive

Svein Ola Fiske er trener for J16. De reiste nedover med 18 spillere. Han forteller at de er flere på laget i år enn i fjor, og at han synes de er et bra lag der de er så sammensveisa alle sammen, og forklarer at de nye ble en del av laget med en gang.

Deres kamp på torsdag ble svært spennende. Da fløyta pep sto det 0-0. Det ble to ganger fem minutter med golden goal, der første målet vinner. Det endte også 0-0, så det ble straffekonkurranse.

Det var nære på, men ballen streifet rett over tverrliggeren. Dermed endte det etter en veldig spennende kamp med tap, men humøret er fortsatt på topp.

Fiske forteller at de har hatt det kjempefint, og har spilt fire kamper - tre innledende, pause i går og sluttspill i dag.

–De har gjort mye bra som de skal ta med seg videre i serien, smiler den fornøyde og positive treneren.

Jenter med fotballdraker stilt opp til bilde
J16

Surnadal stilte med syv lag:

Surnadal IL G 13
Surnadal IL J13/14
Surnadal IL J14
Surnadal IL G15
Surnadal IL G16
Surnadal IL J16
Surnadal IL G19

Powered by Labrador CMS