Kommunestyremøte i Rindal sist torsdag

Tre personer som sitter ved et bord i et møte.
Varaordfører Kjetil Løften, ordfører Mildrid Kattem Aune og kommunedirektør Mons Otnes.

Vedtok Bygdevekst-avtalen

Torsdag i forrige uke var det kommunestyremøte i Rindal. Kommunestyret fikk blant annet orienteringer om Svorka, om Helseplattformen, om TØRN-prosjektetet og om kommunens regnskap for 2023. Bygdevekst-avtalen ble vedtatt, og ordføreren fikk oppklart en misforståelse rundt den nye "Tid til å leve"-logoen som kommunen nylig har lansert.

Publisert Sist oppdatert

Møtet startet med spørretime, der Camilla Stokke (Ap) tok ordet. Hun henviste til artikkelen "Tid til å leve med ny logo og nytt design" på Trollheimsporten 27. februar, og stilte noen spørsmål rundt det.

Hun spurte blant annet om hvem som er representert i gruppa som har jobbet med dette, hvilke kostnader det er snakk om, og om det er snakk om å bytte ut logoen på steinene på kommunegrensa, plakater, klærne til Rindal IL osv. Hun presiserte at disse spørsmålene kommer på grunnlag av at den informasjonen som har blitt gitt om dette har kommet via media.

Anne Halgunset Røen (H) tok ordet og sa at hun hadde tenkt å spørre om det samme, og om alt av "Rindal - Tid til å leve"-materiale skal byttes ut. Hun stilte også noen spørsmål om praksis ved interne utlysninger av ledige stillinger i kommunen, tilsettinger og om innhold i folkevalgtopplæringa.

"Tid til å leve"-logoen skal IKKE byttes ut

Når det gjelder den nye "Tid til å leve"-kampanjelogoen henviste ordfører Mildrid Kattem Aune (Sp) blant annet det som står om markedsføring og omdømmebygging i utviklingsplana "Rindal inn i framtida". I juni i fjor vedtok formannskapet å ta opp arbeidet med "Tid til å leve".

Ordføreren understreket at det ikke er snakk om å ta bort noe av det eksisterende materialet med "Rindal - Tid til å leve". Idrettslaget skal fortsatt ha den samme logoen på sine drakter, og steinene på kommunegrensa skal bli stående. Den nye kampanjelogoen skal brukes som et supplement, blant annet ved stillingsutlysninger og reportasjer. Den kan spille på flere ulike tema. I pakken fra reklamebyrået Allsidig Design ligger mye mer enn bare den nye logoen. Det er en plan om flere reportasjer med ulike tema, og en stor bildebank som kan brukes i markedsføring.

Ordføreren sa at hun har informert om markedsføringsarbeidet som har pågått, senest i kommunestyremøtet i desember, men at hun tar med seg innspillet på at informasjonen om denne prosessen ikke har vært god nok.

Positivt netto driftsresultat

Økonomisjef Henning Andersen holdt en orientering om kommunens regnskap for 2023. regnskap et viser et positivt netto driftsresultat på litt over 5 millioner kroner. Kommunestyret skal vedta endelig revidert regnskap og årsmelding i et senere møte, innen utgangen av juni.

Nytt NAV-kontor ved Helsetunet

Kommunedirektør Mons Otnes sa i sin orientering at det skal gjøres en ombygging av lokaler i Rindal helsetun, ved siden av Eldresenteret, slik at det blir et nytt kontor for NAV. Der skal det også bygges en ny inngang utenfra. Lokalene i det gamle kommunehuset tilfredsstiller ikke lenger NAV sine krav. Kommunedirektøren sa at han håper og tror at ombyggingen ved Helsetunet vil gå ganske fort. Førstetasjen i det gamle kommunehuset vil da kunne disponeres til andre formål. Otnes sa at han er glad for at man med dette har sikret NAV sin tilstedeværelse i Rindal.

Får ny tannlege

Kommunedirektøren sa også at Rindal for tida er uten fast tannlege, men fylkestannlegen har meddelt at det skal være en tannlege på plass i 25% stilling i Rindal fra høsten av. Fram til da skal Rindal dekkes av oppfølging fra Skaun og Orkland. Rindal kommune har informert fylkestannlegen om at denne oppfølgingen til nå har vært mangelfull.

Nye Hov

Byggingen av nye Hov er nå i gang. Det nye bygget som reises på branntomta i Rindal sentrum skal inneholde forretningslokaler i første etasje og fire leiligheter andre etasje. Kommunedirektøren sa at framdrifta går etter plana så langt. B&B Entreprenør har et mål om å bli ferdig med bygget i november. Kommunen har inngått en avtale med er Svorka Installasjon (tidligere El-Co) om leie av forretningslokalene.

Flyktningsituasjonen

Av de flyktningekvoten på 30 i 2022/23 er det nå bosatt 24 ukrainere i Rindal, sa kommunedirektøren. Av den nye kvoten på 20 i 2024 er det nå bosatt fire personer, pluss at det er ventet en familie på fem fra Syria i løpet av våren. I tillegg til de nevnte har det også kommet noen familiegjenforeningsinnvandrere. Av de flyktningene som har kommet til Rindal tidligere bor det nå 13 personer fra Syria og Eritrea i Rindal, sa Otnes.

Vedtak om Bygdevekst

Årets første utvalgssak gjaldt avtalen om Bygdevekst, et prosjekt der Rindal samarbeider med Holtålen kommune i en felles pilot. Prosjektleder Håkon Fredriksen orienterte kommunestyret om avtalen. Han har nå jobbet med prosjektet i litt over 10 mnd. 

Forslaget til avtale om Bygdevekst ble enstemmig vedtatt.

Oppretter øyeblikkelig hjelp døgnplass

En annen sak som var oppe på møtet var oppretting av en øyeblikkelig hjelp  døgnplass ved Rindal helsetun, institusjon, fra og med 28.mai. Kommunedirektørens innstilling ble enstemmig vedtatt. Øyeblikkelig hjelp-plassen samlokaliseres med korttidsplassene, og blir en av til sammen 19 plasser ved institusjon.

Sakslista til møtet er lagt ut på Rindal kommune sin hjemmeside. Her kommer også protokollen etter hvert.

Hele møtet kan sees i opptak på kommune-TV.

Powered by Labrador CMS