Leirfivellandet ligger like rundt hjørnet:

Hanne Moen Fiske og Gøran Bolme

- De frivillige er det viktigste vi har

Endelig ser det ut til at spelet “Leirfivellandet” kan gjennomføres i august. Tuva Telstad gir oss en oppdatering om hvordan de ligger an med forberedelsene. Her er det mye å glede seg til, både for de i publikum og for de på scenen. Tuva ønsker samtidig å oppfordrer flere til å melde seg som frivillige til dette lokale tilbakeblikket til 1920-tallets bygdenorge.

Publisert Sist oppdatert

Tuva kan fortelle at Leirfivellandet er en forestilling om Ivarda Strand, Tuvas oldemor. Handlingen er satt til Surnadal på 1920-tallet, og er basert på skildringer av Ivardas liv. Musikken til bandet Famntak, spesielt låter fra deres to siste album, vil bli hørt gjennom hele forestillingen.

Spelet vil samtidig ta for seg viktige elementer fra tiden på 1920-tallet i bygdenorge, der brennevinsforbudet, arbeidsledighet, dårlig lønn og “bygdadyret” er tematikk som vil berøres.

Det blir med andre ord en god blanding mellom kjærlighet, sorg, fest og fortvilelse!

Ser at mange lokale bedrifter har tro på spelet

Gjengen bak forestillingen, som du kan lese mer om her, har per nå begynt leseprøver med de som allerede har meldt seg som frivillige på scenen. For de som ønsker å være på scenen, vil det bli noen samlingen i løpet våren og sommeren, før det blir mer intensive øvinger før premiere i sommer.

- Vi er i gang med å lage musikalske mellomspill, bygging av scene og henting av rekvisitter, og vi skal snart begynne med kostymene, forteller Tuva til Trollheimsporten.

De ansvarlige for spelet har allerede rukket å fått veldig gode tilbakemelding med sponsorer og samarbeidspartnere fra lokalsamfunnet i Surnadal, som de synes er stas.

- Det er gøy å se at så mange lokale bedrifter har tro på oss, forteller Tuva, og fortsetter:

- Det gjenstår selvsagt jobb frem til august, og mye har blitt satt tilbake på grunn av pandemien, men vi har stor tro på at vi skal komme i mål denne gangen.

Både musikk og manus vil være på dialekt

På spørsmål om hva publikum som ønsker å se forestillingen kan glede seg til, forteller Tuva at vi kan se frem til en innovativ forestilling, med lokale elementer, lokal musikk og selvsagt med lokale talenter på scenen.

Her vil nemlig både musikk og manus være på dialekt.

Sceneområdet blir på Hamnes i Surnadal. Området her har aldri blitt brukt til denne type arrangement før, og spelutviklerne gleder seg til å kunne ta i bruk de flotte kulissene, spesielt siden naturen rundt vil bli viktig i forestillingen.

Det blir utescene på Hamnes

Tuva forteller samtidig at mange bør glede seg til å høre musikken til Famntak i denne settingen, og hun tror publikum vil få en annen forståelse av deres lyrikk sett i sammenheng med handlingen på scenen.

Men for at forestillingen skal bli så bra som mulig, ønsker Tuva og de andre ansvarlige at flere melder seg som frivillige til spelet.

En unik sjanse til skape noe nytt i bygda

Per nå trenger spelet folk i alle roller, det vil si til parkering, bilettsalg, servering, backstage-arbeid, kostymeansvarlige, scenearbeidere og ikke minst aktører.

- Det er aktører som er viktigst å få på plass nå, siden vi har begynt prøvene på scenen. Man trenger ikke sceneerfaring fra før for å melde seg, her kan alle bli med, forteller Tuva.

Hun oppfordrer også kor og sangere til å melde seg på, da det vil bli en del sang underveis i forestillingen, men understreker at det selvsagt er mulig å melde seg, selv om man ikke er komfortabel med å synge.

- Vi håper folk i alle aldere melder seg som frivillige. Vi er veldig avhengig av at folk ønsker å være med, og vi håper flere ser dette som en unik sjanse til å skape noe nytt i bygda, sier Tuva.

Som frivillig på scenen kan du forvente deg å kunne aktivt være med å skape forestillingen sammen med Tuva og de andre ansvarlige. Du vil ha store muligheter til å danne din helt egen karakter, og være med å sette ditt preg på forestillingen.

- Det er en veldig flott gjeng som er med, og jeg tror det blir et veldig fint samhold av å sette opp en ny forestilling sammen på denne måten. Og alt på Hamnes er jo helt nydelig, så jeg gleder meg til å ha sommerferie der, forteller Tuva.

God logistikk rundt øvingene - alle skal med

Tuva kan love at øvingene frem til premieren i august blir lagt opp på en måte som gjør at alle som melder seg skal få muligheten til å være med på fellesgjennomgangene.

Siden både Maria Cecilie Sandbæk på manus, Andreas Vangen Andersen på musikk og Tuva selv bor i Oslo med full jobb i tillegg til jobben med forestillingen, blir det lagt opp til intensive øvingshelger i løpet av våren og sommeren, der alle frivillige kan samles på scenen for å øve.

- Vi jobber intensivt sammen i Oslo, slik at vi har så mye som mulig klart til hver samling. Men vi er selvsagt noe avhengig av at de frivillige øver litt selv hjemme også, sier Tuva.

Per nå er det lagt opp til to øvingshelger frem til august. I august blir det en intensiv øvingshelg helga før premiere, og det blir samtidig kveldsprøver i premiereuka.

- Vi har stor forståelse for at mange har ferie eller jobber i august, men vi håper å legge prøvene slik at det blir lettest mulig for alle som vil være med å rekke det, forteller Tuva, og forsikrer oss om at prøveplanen for august vil bli utarbeidet i god tid før ferien, slik at alle frivillige kan planlegge godt. Noen av prøvene/øvingene vil også bli delt opp, slik at ikke alle trenger å være med hver gang.

De frivillige skal få en så fin opplevelse som mulig

Tuva og de andre ansvarlige jobber, og vil fortsette å jobbe med, å gi de som ønsker å stille som frivillige en så fin opplevelse som mulig på alle måter.

- De frivillige er det viktigste vi har, slår Tuva fast.

Ellers håper hun at bygdas innbyggere ser frem til en flott forestilling på Hamnes til sommeren, og at spelet forhåpentligvis kan bli en tradisjon i bygda, om interessen viser seg.

- Det hadde vært veldig gøy. Dette blir vår “Lady Arbuthnott”, eller for å dra det langt, vårt “Slaget på Stiklestad”, sier Tuva med et glimt i øyet.

Har du et ønske om å være med på dette spennende prosjektet, uansett hvilken rolle du ser for deg eller tid du har til gode, er det bare å ta kontakt med de ansvarlige via Leirvivellandet sine facebooksider, eller på mail til tuva@leirfivellandet.no.

Powered by Labrador CMS