Første leseprøve på Leirfivellandet:

Hovedroller. Første rekke fra venstre Tuva Telstad, Gøran Bolme og Line Indergård. Bakerst Maria Cecilie Sandbæk og Hanne Moen Fiske

-Godt å være i gang

Etter å ha måtte utsette forestillingen to ganger er Tuva Telstad nå klar for avspark med det egenproduserte spelet Leirfivellandet. Første leseprøve var lørdag og premieren er satt til august 2022.

I utgangspunktet skulle Tuva sette opp spelet i 2019. Deretter håpet hun å kunne sette opp forestillingen i sommer. På grunn av epidemien ble det utsatt nok en gang, men nå er prøvene endelig i gang.

-Fremdeles har vi bare skjelettet av forestillingen klar, sier Tuva Telstad. Gangen i historien er klar, og noen av sangene, men vi mangler mye dialog. Det er en prosess. Det ferdige resultatet skapes sammen med aktørene, allerede nå har det kommet konstruktive forslag. Det virker som folk er engasjert.

Full konsentrasjon: Gøran Bolme, Ragnhild Mogstad og Lasse Løfaldli
Oppvarming i speilsalen. Linda, Alva Lisa og Maya Botten

Sangene som skal være med er basert på musikken til Famntak. Tuva forteller at hun har hørt mye på Famntak, men så begynte hun å lytte til teksten, og fant ut at sangene fortalte en historie. Etter hvert koblet hun på ideen om livet til en dame hun hadde hørt mye om i barndommen.

Ivarda

-Jeg har alltid hørt om oldemor Ivarda Strand, og at hun var en tøff dame. Hun levde i fattige kår på Øra i 1920-åra med ikke mindre enn ti barn. Etter hvert mistet hun også mannen sin, og måtte fø seg selv og ungene ved å vaske klær. Historien er spunnet løslig rundt hennes liv.

Ivardas mål var at barna hennes skulle få det bedre i livet enn det hun selv hadde hatt. Så det er et visst håp i historien. Tittelen Leirfivellandet viser til himmelen eller nirvana, eller hva en vil kalle det; en plass som er bedre enn denne.

Regidebut

Tuva jobber som kulturkonsulent i Bærum kommune, i tillegg utdanner hun seg til parykkmaker. Hun har jobbet mye med teater, men helst bak scenen. Nå hadde hun lyst til å jobbe mer kreativt enn å drive med papirarbeid. Etter hvert vokste ideen om å regissere eget spel.

-Så dette bliver regidebuten din, altså?

-Ja, hvis du kan kalle det det, så, smiler Tuva beskjedent.

-Dette er nytt for meg, men jeg har med meg Maria Cecilie Sandbæk, som er skuespiller og dramaturg. De to møttes på Gålå ved oppsettingen av Peer Gynt. Der møtte de også mannen som skal være musikalsk leder i Leirfivellandet, Andreas Andersen.

Utescene

Stykket skal settes opp på Hamnes med fjorden som bakteppe. Der skal det bygges en utescene. Tuva viser skisse av scenen, som skal gå over flere etasjer.

Arbeidet skal finansieres med sponsormidler, ulike støtteordninger og billettsalg. Tuva forteller at de har fått veldig god respons fra sponsorene.

Omtrent slik er det meningen at utescenen på Hamnes skal bli

Trenger flere

Så langt er bare tre roller besatt, Hanne Moen Fiske skal spille Ivarda, mens Line Indergård skal spille Ivardas følgesvenn og venninne. Ivardas ektamann, Karl skal tolkes av Gøran Bolme.

Rundt ti personer møtte opp til første leseprøve, men det er bare en liten del av mannskapet som trengs. Tuva ser for seg at de skal ha mellom 20 og 40 personer på scenen. Blant annet trenger de en del statister til å spille bygdefolk. Tuva presiserer at en trenger ikke å synge for å være med. Dessuten trenger en frivillige også bak scenen.

-Det er bare å møte opp for den som vil være med. Vi tenker å ha et par leseprøver nå før jul, deretter intensiverer vi prøvene fram til premieren 27. august.

Informasjon om spelet kan en finne på www.facebook.com/leirfivellandet

Powered by Labrador CMS