«Desemberlys» i Rindal kirke

En mann med gitar på en scene.
Jo Sverre

Jo Sverre med nytt album og en helt spesiell førjulskonsert i hjembygda

Jo Sverre slipper sitt nye julealbum med helt nyskrevne sanger fredag 1. desember. Tittelen på det nye albumet er «Desemberlys», og dette blir hans andre albumutgivelse i år. Utgivelsen markeres litt i forkant med en storstilt konsert med band og ny, egenskrevet julemusikk i Rindal kirke.

Publisert

Trollheimsporten har tatt en liten prat med Jo Sverre om den nye plata og den kommende konserten. Han forteller at det er alltid er noe spesielt med å holde konsert i hjembygda, så han gleder seg og er samtidig veldig spent på å framføre en kombinasjon av helt ny musikk og låter som er kjent fra før.

Julekonsertdebut med band

Han forteller at han har spilt noen julekonserter tidligere, men dette er første gang han holder en slik konsert basert på egen jule- og vinterrelatert musikk. Slik sett blir dette en julekonsertdebut i Rindal, og det er stas, synes han. Det er ei god stund siden sist han hadde konsert i hjembygda, og dette blir også den eneste førjulskonserten han skal spille med band.

En mann som sitter i en forsamling.
Jo Sverre

Jo Sverre har bodd i Trondheim i mange år, men han snakker fortsatt rindalsdialekt, og han skriver låter og synger konsekvent på dialekt. I musikksammenheng er dette en egenart, noe som gjør at han skiller seg ut. Han forteller at han alltid får god respons på dette, men innrømmer at han føler på litt ekstra press når han opptrer på hjemmebane, nettopp med tanke på dialekta. 

Gode kritikker

Albumet «Sommå ka så skje» kom ut i februar til gode kritikker, og fikk blant annet terningkast 5 i Adresseavisen med følgende tekst: «Jo Sverres andre album er nok et bevis på et betydelig låtskrivertalent.» 

Jo Sverre har vært artist på heltid siden 2017. Han har spilt hundrevis av konserter, og han har gitt ut to album og et tosifret antall låter listet på NRK P1 og P3, deriblant radiohitene «Ka Om», «Takka fer det oss ha fått» og «Luftslott», der han fikk med seg munnspill-legenden Sigmund Groven.

Han forteller at han spiller konserter og på eventer rundt omkring i Midt-Norge, og han trives veldig godt med det. Noen ganger spiller han alene, noen ganger med band, og noen ganger i samarbeid med andre musikere. Han er blant annet med i «Birkeland» sammen med  Jonas Skybakmoen, Gjermund Landrø, Terje Uv og Richard Sagen. 

– Håper mange vil ta turen

Det blir altså en helt spesiell førjulskonsert i Rindal kirke søndag kveld, den eneste i sitt slag med band. Jo Sverre lover vinter- og julestemning, og en forsmak på det som kommer i desember. Han gleder seg og håper at mange har lyst til å ta turen.

Et plateomslag. Granskog, snø og himmel.
Desemberlys - omslag
Powered by Labrador CMS