Her er trafikkteller ved Lulia ferdig montert og klar til test. Fra venstre: Nikolaj Kahs, Birk Bæverfjord, Henrik Kvande og Daniel Ness fra Surnadal VGS.

Trafikktelling over Furuhaugmarka

Publisert

Tirsdag var elever fra 2.året - automasjonslinja - ved Surnadal Videregåande skole ute for å monterte en trafikkteller på bomvegen over Furuhaugmarka. 

Prosjektet er et samarbeidsprosjekt med Furuhaugmarka veglag.
Elevene ved Surnadal VGS fikk oppgaven ved oppstarten av andre skoleår, forteller de.  Målsettingen med prosjektet er å finne ut hvor stor trafikk det er over Furuhaugmarka.

- Dette er en stasjon som teller antall kjøretøy som passerer bommen, sier Henrik Kvande, elev ved automasjonslinja ved Surnadal VGS.

- Den bruker to fotoceller som peker mot en refleks og som registrerer når en bil passerer.  

Daniel Ness og Birk Bæverfjord klargjør platene for reflektoren til fotocellene.

Telleren er i tillegg retningsbestemt, slik at den registrerer om en bil kjører inn eller ut av bomveien. 

- Den skiller også på om det er en syklist eller et kjøretøy, fortsetter Henrik. 

De startet tirsdag med å montere en teller ved snuplassen på Lulia, og de skal senere på dagen montere en ved innkjøringa fra Rindalsskogen. Tellerene skal være aktive i løpet av uka, og de skal i utgangspunktet stå gjennom våren og sommeren. Avlesing av hvor mange kjøretøy som har passert skjer manuelt.

Platene monteres på stokker på andre siden av veien for fotocellen. Fa venstre Birk Bæverfjord og Henrik Kvande

Elevene har konstruert telleren fra bunnen av. De har brukt tiden fra de fikk oppgaven til å planlegging, bygging og bestilling av deler. 

- Vi har bestilt skap, 3D printet, bestilt deler og montert alt selv. Elever fra Byggfag har støttet med det snekkermessige, avslutter Henrik Kvande.

Da Trollheimsporten forlot Lulia var den første telleren montert, og før neste teller skulle monteres sto grilling av pølser nede ved Grønlivatnet for tur.

Powered by Labrador CMS