Mali Nerbu Løfald tar i høst sin UEFA B trenerutdanning.

Jeg elsker treningshverdagen i Rindal!

Publisert

- Dette har jeg hatt lyst til i mange år. Jeg har lyst til å være en ressurs for klubben i tida fremover, og gi noe tilbake til fotballmiljøet som har gitt meg så mye i oppveksten.
Mali Nerbu Løfald er veldig tydelig på hva som var driveren bak at hun i samarbeid med Rindal IL søkte og fikk plass på UEFA B trenerkurs i fotball i sommer, som en av totalt 32 jenter i landet.
- Vi startet med første fellessamling i forrige uke. Gjennom kurset møter jeg folk jeg ikke snakker fotball med til vanlig, og som har andre utfordringer og problemstillinger enn de jeg møter til daglig.
- Vi startet dagene med planlegging av en treningsøkt, deretter gjennomføring av økten med en evaluering i etterkant. Det var mye teori på kurset, men også fokus på metodikk og selvrefleksjon. Det var kjempemoro, men intensivt, sier Mali.

- Kurset kvalifiserer til å være hovedtrener fra 13-åringer og opp til junior/seniornivå. Grasrotutdanninngen gjennomførte jeg mellom 2012 og 2017, og med trenererfaring fra aldersbestemte klasser for både gutter og jenter, samt damer senior var det nå på tide å ta videre utdanning. Målsettingen min er å være en trener ressurs for klubben på alle nivå, også senior nivå, damer eller herrer, i Rindal IL i tiden fremover.

- Klubben har veldig mange flinke foreldretrenere som er en stor ressurs, og i Småtrolluka i år var det også mange nåværende og tidligere spillere som fikk prøve seg som instruktører. Så jeg håper at også flere unge får øynene opp for å ta verv seg som trenere for klubben, og etterhvert ta trenerutdanning og være trenere i Rindal.

- Jeg var med i Småtrolluka i mange år selv, og fikk der mitt første forbilde. Eli Landsem var en stor inspirator med sitt engasjement og sin kunnskap, avslutter Mali.

Trollheimsporten ønsker Mali lykke til videre med kurset, både praksis og oppgaveskriving, før det avsluttes i desember.

Powered by Labrador CMS