Rindal pensjonistlag

Rindal pensjonistlag på tur til Bøfjorden Sjøbruksmuseum

Vellykket tur til Bøfjorden sjøbruksmuseum

Torsdag 13. juni reiste 23 medlemmer fordelt i privatbiler til Bøfjorden for å se sjøbruksmuseet. Det ble en minnerik opplevelse.

Publisert Sist oppdatert

Vi ble møtt og ønsket velkommen av Bernt Bøe. Han viste først en billedserie som fortalte historien til bygget som sjøbruksmuseet holder til i, og hvilke aktiviteter som hadde foregått der. Bygget ble til museum etter at det nye grendehuset i Bøfjorden var ferdigstilt.

Det var historielaget og sangkorene som ivret for å holde liv i bygget, og skape ny aktivitet der. Noe de har klart med stort hell!

Etter orienteringen fikk vi servering, snitter og kake. Alt var velsmakende og i rikelig mengde

Mann i dresssjakke inne på museum
Bernt Bøe ønsket velkommen og orienterte om Sjøbruksmuseet

Deretter orienterte Bernt om gjenstander og bilder som er samlet inn. I denne sammenheng ble det fortalt mange historier og det var et stort mangfold av gjenstander. Blant annet hadde de samdrakten som ble brukt av hovedpersonen i filmen «Same Jaki». Denne ble prøvet og vist fram av en av turdeltakerne. Ellers var det mange gjenstander fra fiske og fangst, samt redskaper brukt til båtbygging. Bernt fortalte også om den lokale fraktetransporten langs kysten.

For rindalinger var dette meget interessant. Selv om det er relativt kort avstand mellom Bøfjorden og Rindal, så er det stor forskjell på kulturer mht. levesett og håndverk.

Til slutt fortalte Bernt om mannedreperbjørnen og historien om «Skytter-Tølløv». En historie som har nær tilknytning til Rindal.

Turdeltakerne var meget fornøyd med det de hadde fått oppleve og alle minnene som de sitter igjen med.

En stor takk til Bøfjorden sjøbruksmuseum og Bernt Bøe som er en fantastisk forteller og pedagog. Når en fortelling blir formidlet sammen med et bilde eller en gjenstand, så blir opplevelsen langt større!

Powered by Labrador CMS