En mann og to damer står ved døren til kinoen.
Ungdomskonsulent Lars Sæther, daglig leder for frivilligsentralen Sissel Halset Storslett og kulturleder Lilli Husby ønsker velkommen til gratis kino for barn, barnefamilier og ungdom tredje juledag.

Gratis kino som julegave til barn og ungdom fra Surnadal kommune

Publisert

Tredje juledag blir det vist gratis kino av to filmer - én barnefilm og én ungdomsfilm - på Surnadal Kino. Det blir "førstemann til mølla"-prinsippet. På ungdomsfilmen møter man opp før visning. For å unngå uheldige situasjoner for de minste, har de ordnet egne billetter til barn, foreldre og besteforeldre på barnefilmen. Disse kan allerede hentes fra og med i dag og rekker til rullen med 100 billetter er tom.

Satsing på barn og unge

Surnadal kommune har fått midler fra Bufdir (Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet) for satsing på barn og unge. En av de satsingene er gratis mat på Frivilligsentralen.

–Annen del av satsingen som vi søkte på var gratis kinobilletter for de som har behov for det. Og med billettsystemet vi har, er det en utfordring. Derfor har vi bestemt oss for at vi skal gi bort julegaver i år til barn, barnefamilier og ungdom, smiler kulturleder Lilli Husby.

Førtemann til mølla

Tredje juledag blir det gratis kino for barn og barnefamilier klokken 13.00 "Bukkene bruse på badeland" og klokken 15.00 ungdomsfilmen "Aquaman and the Lost Kingdom".

Det blir "førstemann til mølla"-prinsippet. Men for at det ikke skal bli en vanskelig opplevelse hvis det kommer mange på barnefilmen hvor noen blir stående uten å få plass, har de ordnet med egne billetter for denne visningen.

Fra og med i dag kan man komme til resepsjonen i foajéen på Surnadal kulturhus for å hente ut billetter til barnefilmen til seg selv og sine barn eller barnebarn.

Tilbud for alle

–De billettene er litt annerledes enn alt annet av billetter vi har, for det er små kunstverk som Sissel har laget. Alle billettene er litt forskjellige. Når man får en slik billett må du fremdeles stå i kø, men du er sikker på at du kommer inn. Det er ikke setereservasjoner, så hvis du vil ha en god plassering må du komme tidlig og stå i kø, forklarer Husby.

De to presiserer at de ikke vurderer hvem som har mest behov, men at dette er et tilbud for alle.

–Det er egentlig for de som trenger det, men nå i disse dager er det mange som trenger det.

Rull med malte billetter
Rullen med de 100 billettene som daglig leder for frivilligsentralen Sissel Halset Storslett har laget er unik med hennes kunstverk og kan kun brukes til barnefilmen.

Vær rask

Har du lyst på kino med din familie med barn eller barnebarn tredje juledag klokken 13.00, må du innom kulturhuset før den tid for å hente billetter. De ligger ute til det blir tomt. 

Billetter kan hentes på Kulturhuset fra i dag - fredag. Når rullen er tom, er salen fyllt, så det er lurt å være raskt ute for å skaffe seg plass.

Til ungdomsfilmen er det ikke billetter, der er det bare å komme å stille seg opp i kø før kinoen starter.

God jul!

Til slutt sender de to damene ut en gledelig julehilsen:

-Med ønske om ei riktig god jul til alle barn og ungdom nå i disse dyrtider. Fra Surnadal kommune og ungdomssatsinga vi har som er et samarbeid mellom helse- og kulturavdelinga.

Powered by Labrador CMS