Planlegger rom der ungdom kan møtes

8. trinn og kommunestyrepolitikerne.

Kommunestyret på"Gallery walk" i Rindalshuset

8. trinn på Rindal skole har langt ned mye arbeid i forslag til uformelle møteplasser for ungdom i Rindalshuset. Elevene følger hele ombyggingsprosjektet fra planleggingsfasen til realisering. Onsdag presenterte de planene sine for kommunestyret.

Publisert Sist oppdatert

Elevene har jobbet med prosjektet i noen timer hver uke etter jul. Prosjektet har fått støtte gjennom ordninga Lektor2, som Naturfagsenteret står bak. Der er det en forutsetning at det skal være elementer av realfag i prosjektet.

Klassen har dermed fått et reelt oppdrag, hvor de blant annet har beregnet areal og laget budsjett for de løsningene de har skissert. De har også brukt digital kompetanse, blant annet med digitale plantegninger. I tillegg har hver gruppe laget et hefte med presentasjon av løsningen sin.

Når utbygginga av Rindalshuset formelt blir vedtatt i kommunestyret skal elevene også, helt reelt, søke om penger til å realisere planene. Det er mange muligheter for å få støtte til denne type prosjekter. Elevene følger altså hele prosessen fra start til mål.

Uformelle møteplasser for ungdom er også en del av folkehelseprosjektet som Rindal skole er med i. NTNU er involvert i folkehelseprosjektet, og en av forutsetningene er at elevene er involvert.

Klassen har kommet med forslag til ulike typer rom som de kunne tenke seg som møteplass, og så har de delt seg opp i grupper etter interesse. Noen har planlagt musikkbule, noen har planlagt gamingrom, og noen har laget rom med flere muligheter for aktiviteter. De har tatt utgangspunkt i arkitekt-tegninga som viser forslag til utbygging av Rindalshuset, og utformet rommene slik de ønsker å ha det. Gruppene har visualisert skissene sine ytterligere ved å lage små modeller, som de presenterte for politikerne.

Opplegget med "Gallery walk" innebar at politikerne og kommunens representanter delte seg opp i små grupper på tre eller fire, og gikk runden mellom de seks ulike elevgruppene, for å få presentert hvert enkelt forslag. Tanken var at dialogen skulle blitt uformell, og at det skulle være enkelt å svare på spørsmål.

Ordfører Vibeke Langli satte stor pris på å få se elevenes forslag til møteplasser. Det er fortsatt ikke bestemt om det blir ett eller to påbygg på Rindalshuset, og da passer det veldig bra å få se disse forslagene nå, syntes hun.

Powered by Labrador CMS