En politibil og en motorsykkel i en garasje.
Polaris Nordmøre kunne hente tilbake den stjålne KTM motorsykkelen hos Nordmøre og Romsdal politikammer i Krsitiansund for et par uker siden.

To menn er varetektsfengslet etter innbruddet ved Polaris Normøre

Publisert Sist oppdatert

Natt til lørdag 23. september ble det begått innbrudd hos Polaris Nordmøre i Øvre Surnadal. Kjøretøy og utstyr til en verdi av flere hundre tusen kroner ble stjålet, blant annet en KTM motorsykkel.

Fredag 29. september ble en person fengslet i forbindelse med denne saken, og tidlig i oktober ble enda en person pågrepet. Disse to sitter nå i varetekt. Avisa Driva omtalte saken først.

Viktig overvåkningvideo fra Oppdal

Politibetjent Maja Lo ved Surnadal politistasjon er etterforskningsansvarlig i saken. Hun forteller at politiet har fulgt mange spor i etterforskningen, men et avgjørende spor var at en person på en KTM motorsykkel ble fanget opp av et overvåkingskamera da han stoppet ved Motorhuset AS på Oppdal. Ved denne bedriften var det noen som hadde hørt om tyveriet, og mistenkte at det var den stjålne motorsykkelen som hadde blitt fanget opp på filmen. Polaris Nordmøre ble kontaktet, og de meldte fra til politiet. Politiet fikk sikret seg overvåkningsvideoen, og der var det så gode bilder av føreren av motorsykkelen at vedkommende kunne gjenkjennes. Politiet sendte ut en intern etterlysning, og det viste seg at noen i politiet gjenkjente personen. Det var dette som i første omgang gjorde at ballen begynte å rulle, sier Maja Lo. 

Politiet har fått tips og informasjon fra forskjellige kanaler gjennom etterforskningen, og de har fortsatt et håp om at flere av de stjålne varene kan komme til rette.

Har fått tilbake en del av tyvgodset

Odd Inge Kvernberg, daglig leder hos Polaris Nordmøre AS, forteller at bediften nå har fått tilbake den stjålne motorsykkelen, et par PC'er, et par telefoner og diagnoseutstyr. Motorsykkelen var verdt rundt 300.000 kroner, men den har blitt utsatt for hard bruk, og verdien er selvsagt forringet. 

Mye av tyvgodset er ikke oppsporet enda, og Kvernberg regner med at det er solgt videre. Varene som forsatt er savnet er tilsammen verdt noen hundre tusen kroner. Det dreier seg blant annet om tre elsykler, en del sikkerhetsutstyr og klær. Kvernberg påpeker at disse varene ikke er salgbare i butikk om de skulle komme til rette, så han regner disse verdiene som tapt.

Takk til alle som delte og kom med tips

Odd Inge Kvernberg retter en stor takk til alle som delte innlegg og kom med tips etter oppslag i media og på Facebook. Dette viser at de fleste i samfunnet ønsker det beste for hverandre, og det er godt å se, sier han. 

Han understreker at Polaris Nordmøre har hatt et godt samarbeide med politiet i denne saken, og at politiet har gjort en god jobb, som har ført til pågipelser. Det er viktig for bediften at saken nå langt på vei er oppklart.

Powered by Labrador CMS