Tre ungdommer som holder fram sko og ytterklær.
NoFo-elever med varer som kommer på byttedagen.

Inviterer til byttedag på NoFo

Nordmøre Folkehøgskole skal arrangere byttedag igjen. I år arrangeres byttedagen lørdag 20. januar på NoFo, som en del av solidaritetsuka/-måneden på skolen.

Arrangørene forteller at det er ønskelig med vinterklær og vinterutstyr som folk har hjemme, og som de kan ønske seg å bytte bort. Leverer man inn 10 plagg kan man bytte til seg 10 nye plagg. Man kan altså bytte til seg et par skisko for en bukse, eller få seg en vinterjakke mot en t-skjorte! Det vil også være mulighet for å kjøpe seg plagg for 20 kr. pr plagg. Her kan man altså gjøre gode kjøp for lommeboka, og for miljøet, eller finne seg klesskatter! 

Ecosystem RestorationCamp

Overskuddet fra byttedagen går til en Ecosystem RestorationCamp, hvor de jobber med å reetablere økosystemer for å øke matproduksjon og sysselsetting i områder som er utsatt for tørke eller utarming av jorda. 

Fire ungdommer som står og ser på forskjellige klesplagg.

Samarbeid med voksenopplæringa

NoFo har samarbeid med voksenopplæringa torsdag og fredag samme uke, hvor elever derfra skal delta på undervisningen på folkehøgskolen. De er også invitert til skolen på lørdag i forbindelse med byttedagen, sammen med barn og familie. Det blir også et eget innsamlingspunkt hos voksenopplæringa. Integrering har også lagt fram ønsker om vinterutstyr som ski og skisko, akebrett og lignende. Det blir derfor mulighet for å levere inn dette i løpet av hele neste uke. I fjor var det veldig lite barnetøy som ble levert inn, det ønsker arrangørene gjerne mer av i år.

Bruktsalg på Korsen

I tillegg arrangeres det bruktsalg på Korsen Grendehus. Det blir derfor gode muligheter for å gjøre noe godt for miljøet og lommeboka lørdag 20. januar i Surnadal, og de som vil kan sette av dagen og dra innom begge steder.

Tre ungdommer som holder fra ytterjakker.

Intern auksjon

NoFo skal også arrangere en intern auksjon, hvor elevene skal donere ting til auksjonen. Det kan være ting de ikke bruker lengre, tjenester, middag for to eller lignende. Overskuddet her går også til Ecosystem restoration camp. Dette skjer på kvelden, og er kun for elevene. 

Leveres ved hovedinngangen

Innlevering av klær og utstyr har allerde startet, ved hovedinngangen til NoFo, og folk kan komme innom med tøy i løpet av helgaogså. Da er det viktig at posen er merket med navn og antall plagg, og at det er hele og rene plagg. Gjerne for vintersesongen. Det er også mulig å levere inn noe sportsutstyr til vinteraktiviteter, eller innesko og fotballsko, leggbeskyttere osv, melder arrangørene.

Det blir også aktiviteter for barn og voksne på Nofo den samme dagen!

--

ANNONSE:

Arrangementet starter kl 1200 lørdag 20. januar.
Frist for innlevering av tøy er torsdag 18. januar kl 1200.

– Benytt regnværet i helgen til å rydde i skap og skuffer, og stikk innom hovedinngangen på Nofo for levering av tøy!

Powered by Labrador CMS