HLF Surnadal melder:

To blide damer som sitter på stand i et partytelt, ved ei campingvogn merket med hlf.no

Informasjon til personer med hørsels­utfordringer

HLF Surnadal er et lokallag med 130 medlemmer. Vi er en interesseorganisasjon for personer med ulike hørselsutfordringer. Organisasjonen arbeider både på lokalt, fylkeskommunalt og landsnivå for å ivareta interessene til personer med hørselsutfordringer.

HLF Surnadal har et styre der Anders Garte er formann. Styret arrangerer 4 -5 medlemsmøter i året, en sommerutflukt som er en dagstur og julemiddag for medlemmene.

En viktig del av tilbudet til medlemmene er likepersonarbeidet.

Vi har to godkjente likepersoner i Surnadal, Brynhild Tjelle (416 16 675) og Ola Halle (917 99 233). Disse kan etter ønske komme hjem til deg og hjelpe deg med praktiske ting med høreapparatene. Dette er frivillig arbeid, og gratis for deg.

De selger i tillegg batterier til en meget gunstig pris. De er skolerte og erfarne når det gjelder hvordan hørselsutfordringer kan prege hverdagen din, og hvilke rettigheter du har til å få tilrettelagt omgivelsene slik at du kan fungere så godt som mulig og ha samme utbytte av musikk, teater, diskusjoner og foredrag som andre.

En gang i året leier vi «hørselsvogna» som fylkesstyret disponerer. Vi orienterer da om foreninga, og de som ønsker å få sjekket hørselen sin kan få utført en enkel hørselstest som indikerer om du bør ta kontakt med lege for å bli videre henvist til utredning hos spesialist.

En viktig informasjon til lag og organisasjoner er at det er mulig å få låne teleslynge gratis av oss. Svært ofte opplever vi å ikke få utbytte av det som blir formidlet, og et viktig mål for oss er at flest mulig skal kunne delta på ulike arenaer og få samme utbytte som andre. For å låneteleslynga kan Anders Garte kontaktes (911 64 339).

Vi er en trivelig og inkluderende gruppe, og ønsker oss flere medlemmer, noe som vil være med å styrke arbeidet framover for å videreutvikle organisasjonen og sikre de godene som vi har i dag. For eksempel er høreapparater gratis.

HLF Surnadal
Styret

Logoen til Hørselshemmedes Landsforbund.
Den er gul og blå og 2 buer som former ett øre og ved siden av står det HLF
Powered by Labrador CMS