En prest og to kvinner står ved et piano.
Prest Torbjørn Brøske sammen med sin kone Rannveig Brøske og datter Magnhild Frydenlund Brøske.

Flott høgtidsgudstjeneste i Stangvik kirke

Publisert

I flott vintervær fant mange fra Stangvik sogn veien til høgtidsgudstjenesten i Stangvik kirke 1. juledag. Gradestokken viste 1,5 plussgrader. Prest i dag var Torbjørn Brøske som hadde med seg sin kone Rannveig Brøske som klokker og sin datter Magnhild Frydenlund Brøske, som for anledningen var kveldens dyktige organist. I tillegg var årets konfirmanter til stede under gudstjenesten. Sammen med Torbjørn dannet de prosesjon både før og etter gudstjenesten. 

Innsiden av en kirke med orgelet på øveretasjen
Den vakre Stangvik kirke med kirkevertene Gunn Tove Green Svinvik og Live Settemsdal.

Barnedåp på selve 1. juledag

En mann og en kvinne bærer et barn hver
Åsgeir og Thanaphorn Frydenlund med dåpsbarnet Dennis.

I dag var det ekstra hyggelig at det samtidig var barnedåp. Far Åsgeir Frydenlund sammen med sin kone Thanaphorn Frydenlund bar lille Dennis til dåpen i dag. Bestemor Geirid og ektemann Jan Magne Holten var også tilstede som faddere for den lille gutten.

5 voksne og to barn i kirka
Fadder Kjetil Frydenlund, Åsgeir med lille Lucas, Torbjørn Brøske, Thanaphorn med dåpsbarnet Dennis, Geirid og Jan Magne Holten.

Sterkt budskap

En mann og en kvinne i kirka
Torbjørn Brøske og Ranveig Brøske.

Torbjørn pekte blant annet på at det er i dag krig mellom staten Israel og Hamas i enklaven Gaza by eller Gazastripen. Det er en fastlåst og særdeles vanskelig situasjon mellom disse to fraksjonene, som har medført store lidelser på begge fronter.
Han dro paralleller til dagens situasjon og tilbake til Jesu fødsel, hvor staten Egypt med liberal holdning til flyktninger hjelper nødlidende fra Gaza inn i sitt land, samtidig med at også Jesus i sin tid ble berget til Egypt, for på den måten å bli reddet fra Herodes, som besluttet å drepe alle små guttebarn i Betlehem. 

En flott og fin preken av Torbjørn, som skal ha skryt for å artikulere på fint nynorskmål slik at alle godt kan forstå budskapet. I dag var hans datter Magnhild Frydenlund Brøske organist, og spilte både på orgel og flygel. Utenom julesalmene under gudstjenesten, så fikk vi under takkeofringen høre fine og sarte «Jul, jul, stråland jul», vakkert fremført på orgel, og til slutt fremførte Magnhild på flygel «Juleverset fra Stangvik» etter et spenstig arrangement av Trygve Brøske, hennes bror, på vakkert vis. 

Takk for opplevelsen!
Under prosesjon av Torbjørn sammen med konfirmantene, gikk de fremmøtte ut til den fine vinterdagen i Stangvika.

En mann og en kvinne står ved et piano i kirka
Torbjørn Brøske sammen med datter og kveldens organist Magnhild Frydenlund Brøske.
Powered by Labrador CMS