Et typisk rindalsvinter-øyeblikk. Her er Sommerfjøstrøa sin, og mange andre på Rindalsplatået, sin faste snøbrøyter, Per Olav Løset, i aksjon. Han kommer hver morgen ved behov etter snøfall, uansett om det er ørsk eller helg, raud-dag eller kvardag.

Vinterens helter

Denne fotoreportasjen er dedikert til vinterens helter. Mer spesifikt Rindalsvegens helter.

Publisert

Torsdag morgen våknet jeg tidligere enn vanlig. Jeg bor i Rindalsvegen, den som går gjennom Rindal sentrum. Denne gangen våknet jeg av bråk fra veien. De fleste gangene jeg blir vekt av støy fra Rindalsvegen, må jeg innrømme det kan være litt irriterende, men denne gangen jublet jeg, for jeg skjønte hva det var. Og dette har jeg ventet på:

At de skal fjerner brøytekanten.

Jippi!

Endelig kom Mesta med gravemaskin og tok vekk brøytekanten mellom gangveien og fylkesveien
Før-bilde: Ikke så greit å lure seg seg ut på Rindalsvegen med en liten bil. Brøytekanten ble høyere enn dette etter mer snøfall.
Etter: Nå ble det mer oversiktlig. Tusen takk, det føles mye tryggere.
Forrige uke kunne jeg ikke se El-Co-bygget fra gangveien for brøytekanten var så høy. Dette er tatt fra gammelinngangen på Samvirkelaget etter at gravemaskina har fjernet snø mellom rogntrea som står mellom fylkesvegen og gangvegen.

Jon Børset tar finpussen på bussholdeplassen etter at gravemaskina har fjernet noe av brøytekantene.

Jeg klager ikke på snøen. Jeg liker snø. Men så er det ikke meg som har ansvaret for å holde veiene kjørbare. Kanskje en litt utakknemlig jobb.

Gjør de en god jobb, blir det ikke lagt merke til.

Gjør de en dårlig jobb, eller brøyter litt for sent, blir det absolutt lagt merke til.

Brøytebilen på vei for noen uker siden, nok snø, men det kom mer snø. Kjerklandet og Rindal Kirke i bakgrunnen.
Brøytebilden langs Rindalsvegen og brøytetraktor på vei ned fra Rindalsvegen 7.

Heldigvis er rindalingene og rindals-brøyterne vant til snø, så vi takler mye snøfall og vinterens første snøfall. Så når det årlige trafikk kaoset med første snøfall på Østlandet kommer på nyhetene, smiler vi overbærende og tenker at dette er vi flinkere på.

Schenker leverer varer til El-Co AS. Det ble fint Frammi Garn med beplantning og kantsteiener, men tror ikke arbeidsoppgavene ble enklere for brøyterne og lastebilsjåførene.

Bildene mine har jeg tatt på mine turer fra slutten av januar til begynnelsen av mars, etter gangveien fra hjemmet til Rindalshuset og en liten omvei om Rindal Kirke. Det er vel sjelden jeg har registrert så mye trafikk med brøyteredskaper som denne vinteren. Kanskje noen kan bidra med statistikk; men etter husken min har det ikke vært mange dagene med oppholdsvær etter hverandre denne vinteren.

Kjekt å ha sin egen traktor selv om fjøset er tomt for dyr. Asbjørn Kjelås holder gårdsplassen åpen.
Legg merke til spark-vennlig strøing. Da Opplev Rindal la ut bilde på sosiale medier, av at bare halve gangveien blir strødd, ble det ett av de mest kommenterte bildene. "Sånn vil vi også ha det"
Kunne "trafikkskiltkoster" vært en yrkestittel?
Posten skal fram, uansett vær.
Her har jeg klatra opp på en snøhaug for å få en litt uvant vinkel. Til venstre på bildet ser du nedover "Posthusbakkan" langs Rindalsvegen mot Rindalstorget. Til høyre kommer kanskje Eventunet bak Solgardiner.
Takk til damene fra ReMidt som henter søpla vår også.

Til vinterens helter, takk for jobben du gjør.

Utsikt fra kjøkkenvinduet mitt i Rindalsvegen mot Øvre Dalen og El-Co-bygget, der 3 Venner neste fredag tar i bruk også denne etasjen i tillegg til kjelleren.
Powered by Labrador CMS