Svarrabærje Teaterlag:

Fra venstre: Håkon Lund Paulsen , Jannicke Valstad Stenberg, Kirsten Marie Nordvik, Ragnhild Mogstad, Øyunn Aune og Line Indergård

I gang med ny revy

For andre gang i år er Svarrabærje Teaterlag i gang med revy. Det er første gang teaterlaget kjører to revyer på samme år. Siste helga i oktober åpner dørene i Storstua, og prøvene er i full gang.

Publisert

-Vi velger å ha to revyer i år, og det er mye på grunn av rekrutteringen, sier leder i Svarrabærje Teaterlag, Camilla Hyttebakk. Vi har hatt stor rekrutering, og vil gjerne benytte anledningen til å spille dem gode, eller enda bedre, skynder hun seg å tilføye. De er allerede gode.

Rekruteringen har fortsatt denne gangen også.

-Vi har blant annet fått to 11-åringer og en tannlege, smiler Camilla.

Lokalt tilsnitt

Navn på revyen er ikke i boks enda, men det er klart at det vil bli lokalt tema . Det er mye som foregår i Surnadal, så det er nok å ta av. Teaterlagslederen nevner idrettshall som holder på å falle sammen og kommunale bygg som ikke blir vedlikeholdt. Revygjengen har også bitt seg merke i legemangelen i bygda, og har tatt på seg ansvar for å fylle tomrommet ved å skaffe erstattere. Om det er snakk om kvalifisert helsepersonell, tviler vi på. Men den som går på revy får se...

Også når det gjelder musikken har de også brukt lokale krefter. Rolf Paulsen er også i år i spissen for bandet. Lyd og lys besørges av samme gjengen som før.

Veteraner og unge krefter

-Vi har ikke en egen instruktør på samme måte som før, forteller Hyttebakk. Vi er flere som hjelpes åt. På instruktørsida har de også klart å kapre en skikkelig ringrev, nemlig Ingebrigt Røen.

Selv kan Camilla også regne seg som veteran. Det er den 18. revyen hun er involvert i. Denne gangen skal hun imidlertid ikke være på scena, men er aktiv i kulissene ved øvingene. Aktørene øver i grupper i år, ved hjelp av en veileder.

-Det er vi nesten nødt til når vi har så mange unge skuespillere. Måler er at det skal smitte av, slik de etter hvert lærer hva som skal til for å få tyngde i arbeidet. Det samme gjelder når vi skriver tekster. I år har vi skrevet tekstene mer i fellesskap enn før. Dermed vil de unge lære seg å se hva som fungerer på scena.

Øvingen i full gang. Fra venstre Camilla Leirivaara, Lasse Løfaldli, Mie Aune og Tore Flostrand

Alle tekster er selvskrevne, og det er bra spredning blant tekstforfatterne. Fra 17 til 60 år

Håper bygda støtter opp.

Denne gangen satser de på to forestillinger i stedet for tre. De vil heller selge ut to saler enn å ha tre halvfulle saler.

Hyttebakk håper bygda støtter opp.

-Det er viktig for de unge talentene at de får tilbakemelding fra publikum. Vi kan si til dem at de er flinke, men det er noe helt annet å få respons og applaus fra et publikum.

På en sofagruppe i biblioteket møter vi en gjeng som sitter og venter på å få sette i gang med øving.

-Her er det ivrige skuespillere, sier Øyunn Aune. De fleste av disse var med på revyen i vår, for deretter å gå rett til forestillingen “Leirfivellnadet”, så rett til denne revyen.

Powered by Labrador CMS