Trav:

Vinter Lilja med kusk Kristin Mogset

Seier til Vinter Lilja

Publisert

Har vært litt rolig tider i travet i det siste. Ingen løp siden Leangen er nedlagt og ny bane i Orkdal lot vente på seg. Men sist lørdag ble det endelig løp igjen, såkalt premiekjøring. Det er løp uten totalisator, men det er kjøring der tider og innkjørte penger blir registrert på hesten. 2 lokale hester stilte til start, og til stor jubel vant Vinter Lilja sitt første løp med tiden 1,35,6. Eier her er Mads Løfaldli. Malin Mogset står for treninga av denne merra, ho kommer nesten hver dag uansett vær og vind og kjører eller rir på ho. Malin var både glad og rørt på lørdag.
Kusk var 18-år gamle Kristin Mogset, som er søskenbarn til Malin, Kristin har kjørt 24 løp så langt, derav 7 seire. Det er sterke tall, høyere seiers% enn alle landets toppkusker. Må også nevne at bestemor til Kristin, Berit kommer fra Liagrenda.

Danny Delight til Irene Løfaldli startet i dagen første løp, vart nr.4 på tiden 1,17,3. Atle Solhus var kusk her. I det samme løpet var vinneren Dancer Halbak, som er eid av ex-lommundaling Svein Jonli. Oppasser og medhjelper til Svein Jonli er Eileen Sinnes-Haugen, som er født og oppvokst på Rindalsskogen.
Heidi Røen Solheim har også starta med sin Big Dancer KB på ei premiekjøring. Det var på Skoglund(Ørland). Det var den 6/3. Den kom på en fin 3.plass, og det var også Kristin Mogset som kjørte Biggen.

Når det gjelder Varig Orkla Arena, som den nye banen heter, så skal det bli totokjøring der f.k. søndag. Det er litt spesielle forhold der enda, det er en byggeplass. Bare selve banen er ferdig. Så det er ingen publikumsfasiliteter klare. Det blir det ikke før midtsommertravet sist på juni.