ANNONSE

Turid Røen kommer med ny plateutgivelse

«Blant engles kor» - lanserings­konserter med Turid K. Røen i forbindelse med ny plateutgivelse

Etter å besøkt Åsskard med olsokkonsert fortsetter Turid Røen Kroknes sin lanseringsturne med konserter i Rindal 11. august og Valsøyfjord 17. august. Konsertene gjennomføres i forbindelse med Turid sin nye plateutgivelse med tittel «Blant engles kor», som inneholder religiøse folketoner fra Nordmøre og ei avdeling med negro spirituals.

Øyvind Smidt

Cd-en er innspela i Rindal kirke av Kultursmia v/Ronny Kjøsen, og medvirkende på plata er

Turid Røen Kroknes, song

Ronny Kjøsen, trekkspel og klaver

Øyvind Smidt, fele og mandolin

Brage Kristian Einum, piano

På konserten i Rindal er det Margaret Rensvik som spiller piano i stedet for Brage Einum.

Turid beskriver selv bakgrunnen for plateutgivelsen og lanseringskonsertene:

Første cd eg gav ut, var i 2016. Visesjanger. Ronny var ein av musikarane der og. Denne gongen er det eit anna repertoar. Nordmørske folketonar har alltid ligge hjartet mitt nær, og i 2003 vart eg tildelt Bræinprisen for formidling av dei. Har lenge tenkt på å gjere ei innspeling med folketonar, og når eg fann dei rette musikarane, var det klart for å sette i gang. Ronny har laga nye arrangement på fleire av songane, som han og Øyvind gjer på ein frisk og ny måte.

Ronny Kjøsen

Negro spirituals vart eg kjend med gjennom songaren og pedagogen Helge Birkeland, som inspirerte til formidling av denne songskatten. Tenkte at spirituals passar godt i lag med folketonar.

I løpet av eit liv som songar bar eg vore heldig å få gjere ei rekkje operaroller rundt i landet, t.d. rollen som fru Inger til Austrått i operaen Olav Engelbrektsson av H.Sommerro og Edvard Hoem , framført på Steinvikholmen.

Eg har sunge altpartia i kyrkjemusikalske verk, og har hatt eigne konsertar med variert repertoar.

Ei fin oppleving var eigen konsert for kongeparet i Nidarosdomen, saman med daverande domorganist Per Fridtjof Bonsaksen.

Det blir mulighet til kjøpe den nye CD'en til Turid i forbindelse med konsertene`.

Margaret Rensvik

---

Rindal kirke torsdag 11. august kl 19.30

---

Powered by Labrador CMS