Blir ny prosjektleder i Innveno:

Påtroppende daglig leder i Innveno, Håkon Fredriksen (t.h.), er svært godt fornøyd med å kunne ønske Roald Boge velkommen som prosjektleder.

Vil skape mer effektive verdikjeder og bidra i det grønne skiftet

Fredag ble det klart at utviklingsselskapet Innveno i Surnadal har ansatt Roald Boge som prosjektleder. – Jeg gleder meg virkelig til å begynne, og til å bli enda bedre kjent med det lokale næringslivet, sier Boge.

Publisert

I Innvenos lokaler i Røtet kunne avtroppende daglig leder Magne Løfaldli og påtroppende daglig leder Håkon Fredriksen fredag presentere Roald Boge som ny prosjektleder. Boge kommer fra Pipelife og Horisont-programmet der, og i tillegg til 17 år i Pipelife har han også erfaring fra Svorka Aksess og Amfi Kreativ.

– Det er utrolig tilfredsstillende å få med en så forstandig mann på laget. Vi er forstandige vi andre også, men vi når ikke opp til Roald, nei, smiler Løfaldli lurt, og får fram latteren hos sin nyansatte prosjektleder. De to kjenner hverandre godt, blant annet var de kollegaer i MaBo på 1990-tallet.

Håkon Fredriksen forteller at det var flere gode søkere til stillingen.

– Bedriftsmedlemmene i IN2innovation og WoodWorks! Cluster har vedtatt en forsterket satsing på digitalisering, IT og automatisert produksjon, og i sammenheng med det passer det som hånd i hanske for oss å få inn Roald, sier han, og legger til:

– Vi er kjempefornøyde med å få ansette Roald, som vi tror passer veldig godt inn i teamet vårt. Dette er et kjempeløft for Innveno.

Glade for å få Boge på laget

Løfaldli er tydelig på at det er enkelte ting som går igjen når det gjelder hvilke utfordringer bedrifter i regionen står overfor.

– Det ene er at de vil ta hensyn til den grønne omstillinga, og en annen ting er at de har problem med å rekruttere arbeidskraft med rett kompetanse. Mange bedrifter kunne levert mer, men mangler folk, sier han, og fortsetter:

– Nå er det ikke slik at man skal slutte å rekruttere folk, men de fleste har konkludert med at for å levere mer, må det produseres mer per sysselsatt. Da må maskiner overta en god del av produksjonen. Det handler også om å få kundene mer involvert i design, og å levere raskere og mer effektivt.

Innveno er nå i gang med å arrangere en møteserie om smart produksjon, i tett samarbeid med nasjonale tungvektere innen automatisering og industriutvikling: Manufacturing Technology Norwegian Catapult Centre NCE (MTNC) Raufoss, Mechatronics Innovation Lab (MIL) i Grimstad og Faggruppe for robotteknikk og automatisering ved NTNU Trondheim.

Håkon Fredriksen (f.v.), Roald Boge, Iren Sæterbø og Magne Løfaldli. Boge blir kollega med de tre andre i Innveno senest 1. mars 2022.

– Ambisjonene er der, og interessen i næringslivet er til de grader der, den også. Alle ting ligger nå til rette for at vi kan hjelpe bedriftene med å konkretisere og utvikle, sier Løfaldli.

Og nettopp der kommer Roald Boge og hans kompetanse inn, ifølge Løfaldli:

– Det er en grunn til at Pipelife Norge er blant dem som leverer de beste resultatene i Pipelife-konsernet. Det er fordi de har drevet kontinuerlig med innovasjon og forbedring, helt siden 1980-tallet. Å få en person, Roald, som har vært med på den utviklinga, til å hjelpe det øvrige bedrifts- og næringslivet - og kanskje også offentlige etater - er til de grader verdifullt for Innveno. Så det setter vi virkelig pris på, sier han.

– Det kan nok være en fordel å ha litt fartstid, for å kunne forstå hver enkelt bedrifts faktiske situasjon og ståsted - slik at vi starter på det punktet som er mest hensiktsmessig, for hver bedrift, sier Boge.

– Roald har en egen evne til å ta poenget, og det er grunnleggende nødvendig, sier Løfaldli.

– Passer perfekt inn i Innveno

Boge selv er ydmyk med tanke på den teknologiske reisen han har vært med på de siste 30-40 årene.

– Det har jo foregått en digitalisering fra IT-revolusjonen startet på 1980-tallet, og jeg har vært heldig og har fått være med hele veien, som programmerer, gründer, teknolog og mer.

Innveno-trioen Løfaldli, Fredriksen og Boge er klare på at for å forstå hvorfor digitalisering og automatisering er en god løsning, må man først se på hvilken utfordring, hvilket problem, det løser.

– Hvorfor skal en middels stor bedrift i Surnadal eller regionen rundt interessere seg for dette, når de har mer enn nok med å holde hjulene i gang i hverdagen? Det handler om å skape mer effektive verdikjeder og å få ned ressursbruken i hvert ledd i kjeden. Det kan være en ekstremt viktig bidragsyter i det grønne skiftet. Der har for eksempel WoodWorks! Cluster gjort en kjempejobb, med å presentere tre som del av løsninga, sier Boge, og legger til:

– Midt i dette sitter mange bedrifter og klør seg litt i hodet og lurer på hvordan de kan bruke teknologien som bindeledd i disse prosessene, og der kan et selskap som Innveno bidra. Hele Innveno-konseptet er skreddersydd for å hjelpe hele regionen, og et slikt selskap er gull verdt.

Den nyansatte prosjektlederen, som starter i jobben senest 1. mars 2022, tror at et selskap som Innveno både kan hjelpe til med å bygge opp nødvendig kompetanse og se bedriftene utenfra.

– Jeg har stor respekt for utfordringene ute i bedriftene, og det å i det hele tatt skulle bruke tid og energi på å tenke på denne typen ting, kan være en stor utfordring for dem. Da kan vi være en fellesressurs, som kan forstå utfordringene, trekke inn det nasjonale virkemiddelapparatet og foreslå løsninger, sier Boge.

– I det bildet, opp mot utfordringene bedriftene har med å tenke digitalisering og automatisering i hverdagen, passer Roald perfekt inn i Innveno, sier Håkon Fredriksen.

– En drøm i 30 år

Og Boge gleder seg stort til å ta fatt på jobben som prosjektleder. Han søkte på jobben som daglig leder i det daværende Surnadal Utvikling i 2002.

– Jeg fikk ikke jobben den gangen, men tanken på en slik jobb har ligget i bakhodet siden da. Sommerfuglene i magen, som har ligget i dvale, våknet for alvor da jeg nå så stillingsutlysninga. Da tenkte jeg at dette var det rette tidspunktet for meg, sier han.

Boge, som har erfaring fra ledergruppa i både Svorka og Pipelife, føler at han nå har fått en kjempemulighet til å utnytte den ballasten han har fra arbeidslivet.

– Den kan jeg nå få bruke og bidra med for å få realisert ting ute i bedriftene. Jeg kan få bruke kreftene mine regionalt, og dette er en drøm jeg har hatt i 30 år. Entusiasmen og gløden er definitivt på plass, og jeg gleder meg virkelig til å begynne, og til å bli bedre kjent med det lokale næringslivet.

Powered by Labrador CMS