– Jeg er godt fornøyd med både seier og hattrick, smiler Sander Smevoll

Smevoll-hattrick da Surnadal skinte om kapp med sola

Publisert

Det var sommer, det var sol. Endelig var sommeren kommet også til Nordmøre, og da er det få arenaer som er flottere enn Syltøran for en fotballkamp. Dagens gjester var Åndalsnes, og på forhånd var det lite i statistikk eller på tabellen som tilsa noe annet enn hjemmeseier.

Før den åttende serierunden på Syltøran, lå hjemmelaget på en sjetteplass – riktignok med en kamp mindre spilt enn Elnesvågen på fjerde og Eide og Omegn på femte. Med seier ville Surnadal altså klatre opp til fjerdeplass på tabellen, bak tettrioen Dahle, Sunndal og Træff 2, som har en liten luke på resten.

Åndalsnes på sin side sto med fire poeng og en tiendeplass på tabellen før avspark på Syltøran. Statistisk sett var det også et vanskelig utgangspunkt for romsdalingene: På de 16 siste kampene mellom SIL og ÅIF stod Surnadal med 15 seiere. Den 16. kampen endte uavgjort.

Syltøran har vel strengt tatt sett bedre oppmøte, men den solforvirrede nordmøring får være unnskyldt. Og den delen av førsteomgangen som ble spilt før drikkepausen etter snaut 20 minutter kan heller ikke brukes som noe trekkplaster.

Drikking førte til hands

Etter drikkepausen festet imidlertid hjemmelaget grepet og etter 27 spilte minutter havnet ballen i hånda på en uheldig ÅIF-forsvarer. Hands og straffe. Stopper av sesongen, tidligere angrepsspiller Sander Smevoll, tok ansvar og satte ballen sikkert og kontant opp i sitt venstre hjørne.

Deretter gikk det seks minutter før det nærmest ble en reprise av 1-0-scoringen. Straffe, hands, Smevoll, opp venstre og 2-0.

Surnadal hadde festet grepet til de grader, og rett før pause slår Frikk Hauglann Talgø et strøkent innlegg til Sindre Hyldbakk Kvande, som igjen header tilbake til Stein Todalshaug som setter 3-0 med hodet. En type scoring som i lys av tidspunkt gjerne tapper et bortelag for litt piff før andreomgang.

Veteran Stein Todalshaug, her på vei til å slå corner, havnet på scoringslista i dag.

Men andreomgangen startet omtrent som den første. Få store sjanser eller spill å trekke frem, helt til Sander Smevoll, som etter et trippelbytte ble flyttet til en av sine tidligere posisjoner, denne gang høyre kant. Etter 64 minutter driblet Smevoll seg gjennom den berømte telefonkiosken før han dunket inn hattricket sitt.

Byttene

Etter dette ble det gjort flere bytter, og snittalderen hos hjemmelaget var, uten at neste påstand har blitt faktasjekket, utvilsomt lav i breddefotballsammenheng. Og det var jammen ungdommen som skulle få sette begge strekene under sluttresultatet.

Etter 81 spilte minutter var tidligere nevnte Smevoll på farten igjen. Et nytt dribleraid før han trillet ballen til Steinar Kvammen Sæter, som på sin side trillet ballen behersket i mål. For øvrig Sæters aller første scoring for A-laget i obligatorisk kamp.

Steinar Kvammen Sæter gratuleres av Sander Smevoll etter sin første scoring i obligatorisk seniorkamp.

Og til slutt, etter 86 minutter, fikk Lasse Vaseng Hansen æren av å sette kampens siste scoring. Etter flott veggspill med Andreas Fjærvik banket Hansen ballen i mål. Mye mer skjedde ikke, og på oppfordring fra Åndalsnes-forsvaret ble det lagt til svært lite tid. 6-0, slutt.

– Bytter oss bedre

– Det er godt å endelig få uttelling på sjansene våre. Ellers er det svært gledelig å se at vi ikke bytter oss «bakpå». Det ble innbytterne utfordret på, og det løste de mesterlig. Vi byttet oss bedre i dag, smilte en fornøyd trener Webjørn Holten etter kamp.

Surnadal-trener Webjørn Holten er fornøyd med innbytterne sine.

Målscorere: Sander Smevoll (3), Stein Todalshaug, Steinar Kvammen Sæter, Lasse Vaseng Hansen