Fotball 4. divisjon:

Viljar Fiske Kvande ble matchvinner for Surnadal borte mot KFK/CFK.

Ny sliteseier for Surnadal

Det ble til slutt tre gode poenger med bussen hjem til Surnadal for herrelaget, som nå er i ferd med å sikre grepet om andreplassen i divisjonen. Viljar Fiske Kvande ble matchvinner i bortekampen mot bunnplasserte KFK/CFK fredag kveld.

SILs daglige leder, Juras, rapporterte fra kampen på Facebook. Der skriver han at hjemmelaget tok ledelsen på et langskudd etter elleve spilte minutter, som skal ha vært KFK/CFKs første visitt på Surnadals banehalvdel.

Etter godt over halvspilt første omgang kommer det frem at hjemmelaget hadde som taktikk å legge seg lavt, og med tanke på ledelsen så er det ting som tyder på at kristiansunderne spilte på resultat og kynisme. «Mange avbrudd og høyt tenningsnivå» lyder meldingen.

Like før pause fikk imidlertid Surnadal uttelling. Etter et frispark til hjemmelaget, satt Sander Smevoll på turboen. Andreas Dalsegg Sæter ble med på kontringen og Smevoll kunne uselvisk trille ballen til Surnadals-kapteinen. 1-1, pause.

Første halvdel av andre omgang beskrives som mer positiv med SIL-øyne, der kampen hadde høyere tempo og de blå hadde mye ballinnehav og full kontroll. En scoring satt likevel langt inne. Det var ikke før det 79. minutt at Viljar Fiske Kvande, som ble byttet inn etter ca. timen spilt, ble matchvinner.

I det som oppsummeres som en sliteseier i en kamp med mange gule kort og høy tenning, kunne altså Surnadal reise hjem med tre viktige poeng. Surnadal legger med det litt press på KBK 2 som møter Midsund borte i sin neste kamp.

KBK 2 er ventet å sikre seieren i avdelingen uten større vansker, men jobben må like fullt gjøres. Surnadal står nå med 39 poeng etter 18 spilte kamper (KBK 2 har 41 poeng på 17 spilte). Surnadal har før serierunden lørdag en luke på henholdsvis 7 og 8 poeng på Tomrefjord og Dahle på plassen bak. Med tre kamper igjen er det med andre ord gode utsikter for en solid andreplass for de blå.

Neste Surnadals-kamp er den 1. oktober på Syltøran. Da kommer Malmefjorden og kampstart er kl. 15:00.