Veterinærparet på Surnadal Veterinærpraksis med firbente familiemedlemmer

Oppstart av Surnadal veterinærpraksis

Publisert Sist oppdatert

Det er nå startet opp drift i det nyoppussede lokalet på Bøvra for Surnadal Veterinærpraksis. Veterinærparet Vigdis Sæther Moen Burger og Uzi Burger har hatt hektiske dager den siste tiden, men hadde tid til en liten kaffesup med Trollheimsportens reporter.

Det er freshe og fine lokaler man kommer inn til i klinikken i underetasjen. Her blir jeg møtt av to fine firbeinte og de to som driver klinikken. Paret har drevet en stund med renovering og oppussing av både klinikken og leiligheten i andre etasje hvor de har valgt å bosette seg.

De har ikke hatt noen ordentlig åpning på grunn av koronaviruset og ikke ser det ut for at det blir muligheter for det med det første slik som situasjonen er per nå. Til tross for at de ikke kan ha en offisiell innendørs åpning, oppfordrer de alle som har lyst til å komme innom for en prat eller en titt om å ta kontakt med de på telefon.

Vigdis Sæther Moen Burger ble tildelt en vakt i den nye vaktordningen til kommunen og har hatt en fin start der. Vaktene er fordelt på fire veterinærer der de har blitt tildelt en dag i uka og en helg i måneden. De deler på vakter i helligdager og ferier.

– Vi er fire motiverte veterinærer som gleder oss til å gjøre en god jobb, sier Burger smilende.

Vakta er jo det som foregår etter klokken 16.00 men i all hovedsak er det dagpraksisen som er hovedjobben som da altså er klinikken og stordyrpraksis.

I klinikken har de mulighet til å ta imot alle slags dyr, de har en godt utrustet lab med hematologi- og biokjemimaskin som gjør at de kan evaluere blodverdier, gjøre urinanalyser og mikroskop for å vurdere vevsprøver. De har fullt utrustet kirurgisal med hospitalisering. Det vil si mulighet til å ta inn pasienter som trenger intensivbehandling i flere dager, i og med de bor i leiligheten over klinikken har de full kontroll hele døgnet.

Stordyrpraksis vil si at Vigdis driver med veiledning og veterinærhjelp for produsentene i nærområdet og bistår ved nødstilfeller, sykdomsbesøk, inseminering og besetningsveiledning. Besetningsveiledning kan de tilby på en avtalebasis. Da lager de et opplegg der de går igjennom hele besetningen hos en gårdbruker. Det handler om å se på alt fra statistikken de enkelte produsentene har på dyra, på produksjon, til hvordan gårdsbruket er lagt opp og ting som kan være helsefremmende fremfor alt, men også produksjonsfremmende. Dette er en jobb som de gjør sammen med gårdbrukeren for å optimere standarder.

ANNONSE:

De tar imot telefoner alle dager i uken, både på ukedagene og helg. De kjører også inseminering i alle ukedager og på helg.

Du kommer i kontakt med de på telefon: 91 64 39 77.

Powered by Labrador CMS