"Butikkdrift"på Moan i Rindal:

Kristin, Live, Oda, Helle og Jakob med pengeposen til Røde Kors.

Gir overskuddet til Røde Kors

I sommer åpent en helt spesiell butikk midt i Moan boligfelt i Rindal. Fire jenter fikk en forretningsidé, og overskuddet av drifta går til et godt formål.

Publisert Sist oppdatert

Det er Kristin, Live, Oda og Ingrid som har drevet butikk, og Bastian har vært med litt, forteller de. Helle og Jakob har vært assistenter.

"Søndagsåpen butikk"

Jentene forteller at de fikk ideen en dag da de plukket blåbær og laget syltetøy. De tenkte at de kunne prøve å selge litt syltetøy. Så rigget de til butikk med syltetøy, saft og kaffe og forskjellige andre ting. Det kom mange kunder, og de fikk solgt ganske mye.

– Men det var ingen som kjøpte syltetøy, sier jentene, og ler godt.

Etter hvert kom de på flere ting som de kunne selge. De brukte pengene de hadde fått inn til å kjøpe nye varer som kjeks, is, Capri sonne, Smurf og Pringels. Og de perlet og laget armbånd som de solgte.

Butikken har hatt åpent flere søndager i sommer, så de kaller det "søndagsåpen butikk". De har tatt imot kontanter, og en av foreldrene har stilt VIPPS-kontoen sin til disposisjon.

Hittil har det fire nabojentene tjent over tusen kroner som de har gitt til Rindal Røde Kors. Og de har ikke tenkt å slutte enda. Til vinteren vil de prøve å selge kakao og kanelsnurrer, forteller de.

Jentene har tjent over tusen kroner på butikkdrifta.

– Dette er helt enestående!

Vigdis Opøien er operativ leder for Rindal Røde Kors Hjelpekorps. Hun synes at dette er et helt enestående tiltak, ikke minst fordi jentene har kommet på dette helt selv, og at de vil gi pengene til Røde Kors.

Jentene vet at Røde Kors for eksempel hjelper folk som har gått seg bort. De har også sett Røde Kors på sanitetsvakt på fotballcup, og på Vamp-konsert.

Vigdis Opøien spør om de har tenkt på hva Røde Kors kan bruke pengene til. Jentene foreslår at de kan kjøpe bensin, eller noe som de trenger i Røde Kors-huset.

Vigdis Opøien hadde med "Henry" i Røde Kors-bilen. Henry er ganske uheldig, så han skader seg av og til og trenger plaster, forteller hun. Jentene husker Henry fra barnhagen.

Takk til kundene

Jentene på Moan har lært mye av å drive butikk. De har funnet ut at de må selge varene litt dyrere enn de kjøpte dem for, slik at det blir overskudd. De er ikke alltid enige om prisene, med de er enige om at det skal være billig, sier de.

De takker naboene, som har vært gode kunder. Noen har til og med betalt mer enn varene kostet, forteller de.

Her er noen bilder fra butikkdrifta i sommer:

Kristin Svanem, Live Børset, Oda Steinshamn Fredriksen og Ingrid Svanem.
Powered by Labrador CMS