Håkon Fredriksen, Mildrid Kattem Aune og Anni Karlstrøm inviterer alle til åpent møte om busstransport, ikke minst kjøp av bussbilletter.

Inviterer til åpent informasjonsmøte om busstransport og digihjelp

Nå kan endelig busspassasjerer som reiser fra Rindal til resten av Trøndelag få kjøpt billett til trøndertakst MEN det får man bare via AtB sin app, og det å laste ned og bruke denne appen er ikke like lett for alle. Nå inviterer AtB og Rindal kommune innbyggerne til et informasjonsmøte, der alle kan få svar på det de lurer på om busstransport, blant annet.

Publisert Sist oppdatert

Kjøp av bussbilletter har skapt hodebry for mange rindalinger de siste månedene. Kommunen og AtB ser behovet for mer informasjon, og arrangerer altså et åpent møte om busstransport mm. i Rindalshuset onsdag 25. september. 

– Benytt anledningen nå!

– Hvis man lurer på noe angående busstilbud og billetter, så er det veldig lurt å benytte anledningen nå, sier ordfører Mildrid Kattem Aune. Hun har merket seg at det er en del forvirring rundt bestilling av bussbilletter og betaling.

– Bakgrunnen for dette er at vi tror det er behov for informasjon for å sikre at alle har mulighet til å kjøpe bussbilletter så billig som mulig. For det kan man bare gjøre via app, sier Håkon Fredriksen, som er prosjektleder for Bygdevekst i Rindal kommune.

Anni Karlstrøm, som er daglig leder ved Rindal frivilligsentral, forteller at hun har fått en del spørsmål om bruk av appen, og om feil ved bestilling og betaling. Det er fort gjort å velge feil sone, eller ikke få lagt inn den rabatten man har krav på.

Rindal kommune ser viktigheten av å hjelpe både de som har behov for å ta buss til Trøndelag og de som har problemer med å skaffe seg oversikt over kollektivtransport generelt. Det er selvsagt ønskelig at flest mulig benytter seg av de kollektivtilbudene som finnes.

Redusert pris, men bare i appen

Bakgrunnen for Rindal kommune sitt engasjement var at FRAM endret prisstruktur fra 1. november i fjor, og dette førte til at bussbillettene økte med 33% (for en voksen) fra Rindal sentrum til Trondheim. Videre senket Trøndelag fylkeskommune bussprisene i Trøndelag fra 1. mai, noe som gjorde prisforskjellen veldig stor.

Politikerne på fylkestinget i Trøndelag vedtok etter hvert å betale de ekstra kostnadene, slik at Rindal (og Halsa) kom inn i det samme prissystemet som resten av fylket. De nye billettprisene ble innført 1. juli i år, MEN for å få den nye billettprisen må man betale med AtB-appen. Det betyr at de som ikke har AtB-appen, eller ikke finner ut av den, må betale full pris på rundt 300 kroner for en enveis bussbillett til Trondheim. Mens prisen i Atb-appen er 86 kroner.

Åpent informasjonsmøte med AtB

Atb og Rindal kommune inviterer derfor innbyggerne til åpent informasjonsmøte 25. september. Det blir ett møte på dagtid, spesielt myntet på eldre, og det blir et nytt møte, for alle, på kveldstid samme dag. 

På møtene vil AtB forklare hvordan det nye billettsystemet brukes, hvordan man bruker appen, og hvilke andre muligheter som ligger i appen. Man kan for eksempel legge inn startsted og stoppsted, og få opp forslag om hele reiseruta, og hvor og når man kan bytte buss for å komme fram til bestemmelsesstedet. Det er også veldig mange muligheter for innstillinger i appen, etter brukerens behov.

På møtene blir det også mulighet til å stille spørsmål, og man forventer at det blir en del spørsmål.

Bestillingstransport og skolebuss

Kommunen vil også trekke fram alle de andre transporttilbudene som finnes i Rindal, som bestillingstransport, som fortsatt er lite brukt. De vil også framheve muligheten for å bruke skolebussene, en fin mulighet til å komme seg til og fra sentrum på hverdager når det er skoledag, og kombinere med andre ruter for evt. pendling. 

Det har alltid vært mulighet for å kjøpe billett på skolebussen, så fremt det er plass på bussen. Det har kanskje hendt at skolebusser har vært fulle, slik at det ikke har vært plass til andre passasjerer, men det har i alle fall ikke vært noe problem de siste åra, sier de. Det er god plass på alle skolebussene. Det går skolebusser fra hele bygda til Rindal sentrum litt før halv ni om morgenen, og tilbake ut i grendene klokka ca. kl halv to og halv tre.

På møtet blir det også en informasjon om digihjelpen på Rindalshuset/frivilligsentralen, og hva man kan få hjelp med der.

ANNONSE:

Åpne møter om busstransport

Attanova, Rindalshuset

onsdag 25. september

kl 13.00 - 14.30
og
kl 17.30 - 19.00

Tema:
AtB:
- Litt om AtB og kollektivtilbudet i Rindal
- AtB Bestill (bestillingstransport)
- Hvordan kjøpe bussbillett
- Billettkjøp i AtB-appen med Fram

Rindal kommune: Digihjelp

Kommunen er i gang med å lage to informasjonsbrosjyrer som omhandler temaene digihjelp og kollektivtilbud i Rindal .

Digihjelp på Rindalshuset

Rindal frivilligsentral har altså en ordning som de kaller digihjelpen, for å tilby hjelp til dem som trenger det i den digitale hverdagen. Kjøp av bussbilletter er en av mange ting som man kan få hjelp med på Rindalshuset. 

Anni Karlstrøm, som er daglig leder ved frivilligsentralen, sier at det er best mulighet for å få hjelp på dagtid, men enkelte utfordringer kan man også få hjelp med på kveldstid, dersom den som er på jobb har mulighet. Det er lov å spørre.

Hun forteller at hun får spørsmål fra mange som ikke vet hvordan de skal få kjøpt bussbilletter. Og selv om man har appen så kan det være vanskelig å finne fram i menyvalgene. I verste fall kan det være at folk vegrer seg for å ta bussen, fordi de ikke forstår billettsystemet. 

Sonevalg

Det er viktig å passe på at man har riktig AtB-app. Den tidligere AtB-appen var grønn. Den fungerer ikke lenger. Den som brukes nå er svart/mørk grå (fargen ser litt forskjellig ut på ulike skjermer). Når man skal kjøpe billett må man velge hvilken sone man skal reise fra, og hvilken sone man skal reise til. Rindal ligger i sone C3, og Trondheim i sone A, så hvis man skal reise på den strekningen så fyller man inn disse to sonene, og eventuell rabattkategori (barn/honnør osv.). Da kan man betale billetten med VIPPS.

Som nevnt er billettprisene innenfor Trøndelag betydelig lavere etter at man fikk trøndelagstakst i Rindal.

Når man bestiller billett i appen, så kan man for eksempel kjøpe en billett til Trondheim sentrum, og der kan man bytte til en av Atb sine lokalbusser i Trondheim, innenfor et visst tidsrom, og reise til en annen del av byen, alt på den samme billetten. Stjørdal ligger også innenfor samme prissone, så det er mulig å bytte til en AtB-buss som går fra Trondheim til Stjørdal sentrum, og så eventuelt ta en ny buss fra Stjørdal sentrum til flyplassen. Alt med den samme billetten. Et raskere alternativ, hvis man skal til flyplassen, er å ta flybussen fra Trondheim. Men flybussen er et annet selskap, så da må man betale en egen billett der.

Lavere priser på bussbilletter mot Møre

For dem som tar bussen fra Rindal mot Møre er også prisene lavere etter at prisene ble inndelt i soner. På disse rutene har man fortsatt mulighet til å betale billetten på bussen ved påstigning, men da må man regne med et lite påslag i prisen. Hos de fleste busselskap er det billigst å kjøpe billetter via app. 

Rindal i en stor prissone på Nordre Nordmøre, så man kan reise fra Rindal til Surnadal eller Sunndal innenfor samme sone, for 46 kroner, til Kristiansund for 96 kroner (gjennom to soner), til Molde for 138 kroner (tre soner), eller til Ålesund for 184 kroner (fire soner). Dette er prisen man får i appen, uten rabatt. Det er som vanlig halv pris for barn, for folk i førstegangstjeneste og for alle som har honnørrabatt. 

Både Fram og AtB tilbyr også periodebilletter til rimelige priser for de som reiser mye.

Powered by Labrador CMS