Trafikkulykka i Øravegen i januar er under etterforskning

Politiet har sikret seg film av sekundene før kollisjonen

Publisert

Onsdag 5. januar skjedde en kraftig kollisjon mellom to biler i Øravegen i Surnadal. Det var en person i hver av bilene, og begge ble skada.

Den ene bilen kom over i feil kjørebane. Den andre bilen, en Tesla, var i riktig kjørefelt. Den var utstyrt med kamera som filmet framover. Politioverbetjent Helge Berg ved Surnadal politistasjon forteller at film fra et slikt kamera blir lagra på en minnebrikke i bilen en gang i minuttet. Da kollisjonen skjedde stoppa denne lagringa, så de siste sekundene før kollisjonen ble derfor ikke lagra på minnebrikken i bilen. Film fra kamera på en Tesla overføres kontinuerlig til bilprodusentens servere, og når et slikt kamera stopper blir de siste sekundene lagret på serveren. Politiet tok kontakt med bilprodusenten og fikk utlevert filmen med de siste 16 sekundene fra kameraet på Teslaen. Filmen viser sekundene før kollisjonen, selve sammenstøtet, og at bilen blir stående stille. Der stopper filmingen.

Nå filmen på minnebrikken i bilen settes sammen med de siste skundene fra bilprodusentens server så har man en film som viser hele hendelsesforløpet. Filmen gir også et godt innblikk i vær og føreforhold, forteller Berg.

Politiet har fortatt vitneavhør, både av bilførere og av øvrige vitner. Berg kan bekrefte at filmen underbygger vitnenes forklaringer, selv om det naturligvis er noen nyanser i hvordan de har oppfattet hendelsen.

Saken er snart ferdig etterforsket. Den vil deretter bli sendt til påtalemyndighetene, hvor jurister avgjør hva som skjer videre, sier Helge Berg.

Powered by Labrador CMS