Mann hopper med motocrossykkel
Arkivfoto

Imponerte sterkt etter kompresjons­brudd i ryggen og ribbeinsbrudd

Under NM for en måned siden var Råg Rindal veldig uheldig og måtte ta det med ro i etterkant. Med kun en halv trening i mellomtiden, dro han på Midt-Norsk Mesterskap forrige helg, og viser at han allerede hevder seg i teten igjen.

Publisert

Mange gode prestasjoner

Den første av fire runder i Midt Norsk Mesterskap gikk av stabelen forrige helg, hvor det var mange gode prestasjoner av utøvere fra Surnadal Motocrossklubb.

Deltakerne som stilte fra klubben var Aleksander Rognskog, Simen Rognskog, Trond Børset, Teodor Helgetun, Jens Otnes Madsen, Isak Melling Bolme, Ola Vikan, Ailo Krangnes Røen og Råg Rindal.

Brudd

Det kom uforventede utfordringer for Råg Rindal. På NM for en måned siden var han uheldig og trynet. Han kjørte mer etterpå, men endte opp med sykehustur.

Rindal forteller at han reiste sammen med kun samboeren. Det ble en lang tur hjem da han var eneste sjåfør av lastebilen.

Men Rindal så ikke mørkt på Midt-Norsk Mesterskap for det.

Som han selv optimistisk skrev på "Råg Rindal #97" på Facebook 2. juni:

"Speedcross NM Lier. 

I går var det kval.heat og semifinale. Jeg kjørte i klasse MX2 og MXOpen. Kvalifiserte meg direkte til finalekjøring som ble kjørt i dag, i begge klassene. Kroppen føltes bra og jeg satte 4. bestetid på trening. I finalen får jeg kast på sykkelen, og blir slengt over styret. Ved Drammen sykehus ble det konstantert ribbeinsbrudd og kompresjonsbrudd i ryggen. 

Regner med å være på sykkelen til neste løp".

I teten igjen

Og på sykkel var han.

På grunn av skadene fikk han trent minimalt i mellomtiden. Så siste måneden ble det kun en halv trening rett før han reiste.

1. juli kommer en ny oppdatering på Facebook:

"Da er 1. MNM Haltdalen ferdig

Var litt spent mtp skaden for 4 uker siden. Kropp og sykkel spilte på lag i kvalik. I 1. heatet ble det trøbbel med sykkel, og heatet ble DNF. Til 2. heatet fant vi feilen, en ledning med dårlig kontakt og heatet endte med 1. plass. 

Kvalik: 1. plass
1 heat: DNF
2 heat: 1. plass

Totalt: 4. plass".

Til historien hører det til at Råg ledet også i første heat før sykkelen stoppet.

To blant de fjerde beste

Mens Rindal endte på fjerdeplass sammenlagt i klassen MX2 , var det en lagkamerat som også gjorde en formidabel jobb i samme klasse. Aleksander Rognskog kom seg helt på toppen av pallen og leder sammenlagt. På bildet under ser vi klubbkameratene Aleksander og Råg med hver sin pokal.

Dette var første av fire runder i MNM. Første helga på august blir det NM i Skaun.

Tre gutter på pallen og to ved siden av, alle med hver sin pokal i hånden.
Aleksander leder sammenlagt og Råg ligger som nummer fire i klassen MX2 etter første av fire runder i Midt-Norsk Mesterskap.
Powered by Labrador CMS